Félek ha lesz egy következő életem akkor fogyatékos vagy vak esetleg meleg leszek.Szerintetek a Sátán az tud ilyet csinálni?
"De ne agódj, nem a sátán dönt arról, hogy a következő életedben fogyatékos vagy meleg leszel vagy sem, hanem te magad,"
Kedves Pelgrim!
Te mikor döntöttél arról, hogy hetero leszel, és nem homo? Hány éves korodban hoztad meg ezt a döntést?
"A Sátán hazudik"
Mennyivel "jobban" hangzik ez így, hiszen van kitől megóvni az embert, menedéket nyújtani számára, feloldozást adni a bűnei alól és a megváltás mesés ígéretével, valamint a mennybe való menetel csábító gondolatával, magukhoz láncolják egy életen át őket. Pedig a bibliában világosan kinyilatkoztatja isten: "Én alkottam a világosságot, én teremtettem a sötétséget, én szerzek békességet, én teremtek bajt, én, az Úr cselekszem mindezt." Ézs.45:7; Valamint a következőeket is olvashatjuk: "Nincs semmi, ami kívülről jutva az emberbe tisztátalanná tehetné őt... Ami az emberből előjön az teszi tisztátalanná... Mert belülről az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok, paráznaságok, lopások, gyilkosságok, házasságtörések, kapzsiságok, gonoszságok ... Ezek a gonoszságok mind belülről jönnek, s ezek teszik tisztátalanná az embert" (Mk.7:15-23). Bizonyítást nyer ezáltal, hogy isten tökéletlent alkotott, mikor képmására teremtette az embert , továbbá az is, hogy ezen tulajdonságok megtalálhatóak a teremtőben is. A gyilkosságra, gyilkosságra való felbujtásra, mit isten követett el, kiirtva ezzel egész népeket atyákat, anyákat, gyermekeiket, bőven találhatunk példázatokat, leírásokat a bibliában. Elég ha átlapozzuk az ószövetséget vagy a jelenések könyvét. Betegséget terjesztenek, súlyos betegséget. Több, mint 2000 éve a lélek pestisével fertőznek testet, lelket, emberi életeket.
9/Ahogy mondod, a Bibliából nem kell mindent szó szerint értelmezni.
„Nem lehet hogy a reinkarnációt a feltámadással szimbolizálja a Biblia!”
Nem, szerintem mindkét lehetőség létezik, azzal a különbséggel, hogy a feltámadás csak azoknak van félretéve akik a jelen életükben elérték azt a lelkiállapotot, ahol a halál elkerülhetővé vált, de egy nemes cél érdekében mégis vállalták a halált, mint ahogy Názáreti Jézus tette, aki az emberek a népek tudatának (lelkiállapotának) felemelését látta feladatának. A legtöbbi halandóra az inkarnáció lehetőségének hosszú sora vár, hogy egy ujabb testben, ujabb személyiséggel végül ők is elérjék azt a lelkiállapotot.
10/A Sátán nem bíztat semmire, ő ugyanis nem több mint egy kibujó az embernek, saját felelőssége alól. Egy gonosz személy akit a Sátánnak neveznek nem létezik, ez a fogalom legfeljebb csak arra jó, hogy az ember bűntudatának terhét enyhítse.
Az élet valamint a velejáró élvezetek Isten ajándékai, az ember feladata azokat hálával és kellő tisztelettel élvezni.
12/ „Te mikor döntöttél arról, hogy hetero leszel, és nem homo? Hány éves korodban hoztad meg ezt a döntést?”
Ezt nem a jelen életem folyamán döntöttem el, hanem az előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!