Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Észrevettétek hogy a magyar...

Észrevettétek hogy a magyar nemzetiségű ortodox vallásúak rosszabbak mint a románok?

Figyelt kérdés

Van egy Facebook oldal, Ortodox Hit a neve és hajmeresztő dolgokat írnak. Minden pisztjukban vagy mi reformátusok, vagy a katolikusok vagy a pápa éreznek és csak az ortodox az igaz vallás. Meg a keresztelésről ír hogy az eretnekek nem merítik be hanem meglocsolják. Meg hogy nem szabad éreznek templomokba menni. Meg Aranyszáj János, Szent Remete Antal még más Szentejnek az idézeteit szedik elő és arra hivatkoznak.

Ezt nézzétek meg, de olvassátok végig úgy májusig:

[link]

Ja és láttam a debreceni orti vallásától videót ahol a hülye pap azt mondta vagyis énekelte hogy a katekumenek távozzanak.

2021. júl. 31. 00:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Beleolvastam: amit lattam, mindent angol vagy orosz nyelvu linkekrol hoznak, ugyhogy nem a sajat kitalaciojuk.

De ha igazad is lenne, nem belyegezhetsz meg egy egesz kozosseget EGY facebook csoportjukban latott kommentek alapjan.

Te persze, szokas szerint már megint ámokfutásba kezdtél. Neked soha semmi nem jo, mindenkit meg akarsz buntetni, eltuntetni, kolostorba zárni és kenyéren-vízen tartani.

"Ezt az ortodox oldalt én feljelentették a Facebookon hogy gyűlöletbeszéd ez mond. És minden ,,keresztény,, megnyilvánulásaihoz kommentet fűztem." Te, Aurelia, aki reformatus vagy es eletedben 5-szor voltal ortodox temploman, jol megmondtad nekik a magadet.

Majd pont Te jelented fel oket gyuloletbeszedert, aki minden vallasba belekotottel mar itt - mert azt irjak, az o vallasuk a legjobb?

Ezt irod: "A magyarolszági ortodoxia nem az Isten hanem a Sátán szolgája. Mert egy keresztény nem mocskolja a más vallását, se eretneknek nem nevezi. Hogy mérik a Katolikusokat meg a pápát eretneknek hívni és a Szentjeik idézete hivatkozni."

Tanulhatnal magadtol, mert allandoan mas vallasokat mocskolsz itt es eretneknek nevezel mindenki mast.

"És a magyar liturghia nincs is olyan szép mint a román mert nem tudja visszaadni."

Pedig te at akarod irni a roman ortodox liturgiat is, mar tobbszor visitoztal itt: rádrázzák a tomjent, kibirhatatlan stb.

Es mi az, hogy "nem tudja visszaadni", mikor románul nem is tudsz?

En vigyáznék a helyedben, mert még valaki feljelent téged - ugyanazért, amiért te jelentettél fel másokat.

2021. júl. 31. 19:18
 12/12 anonim ***** válasza:

8-as

7-es Aurelia egy korábbi hozzászólását kopizta be

2021. júl. 31. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!