Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Lehetek még...

Keresztények! Lehetek még tiszta és értékes nő, ha keresztényként szexuális bűnöket kovettem el?

Figyelt kérdés

Félek így már egy hívő férfinak sem fogok kelleni... sokáig vártam a szexszel es 24 évesen vesztettem el..de azt is csak egy egyéjszakás kaland alatt...egyszerre felrugtam egyik percről a másikra mindent amit addig követtem és helyesnek tartottam. Aztán ezt több kaland is követte később..de nem lettem boldogabb tőle. Igazából csak elegem lett abból, hogy soha nem akart velem kapcsolatot senki a szex miatt, mert várni nem akartak, vagy legalábbis nem házasságig. Igen! Még keresztények sem...meglepedten tapasztaltam, hogy volt olyan gyakorló keresztény aki még erőszakoskodott is velem.

Ennél a pontnál már feltettem Istennek a kérdést, ha már egy keresztény is eroszakoskodik, mire számítsak?

Persze itt most nem hárítani akarok.. keresztényként én is bűnt követtem el. Csak mikor azt tapasztaltam, hogy egy keresztény sem várna rám, már teljesen kezdtem magamba zuhanni.

Ami megtörtént megtörtént..viszont most mélyen szégyellem magam.. olcsónak érzem magam, hiába vártam sokáig, az már nem érdekel senkit..

Újra szeretném értékesnek érezni magam és csak remélem, hogy egyszer még majd egy hívő férfi is annak lát, és nem olcsónak.

2021. júl. 27. 16:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Ki volt az a nyomoronc? Miért nem szóltál egy elöljárónak?
2021. júl. 27. 21:52
 22/29 anonim ***** válasza:
Pont az ilyen esetek azok amelyek ki tudnak tériteni egy jó keresztényt a pályájáról!
2021. júl. 27. 21:53
 23/29 anonim ***** válasza:

"Ezt a párkeresèst is egyedül akartam megoldani..de mostmár úgy belefaradtam a bukasaimba, hogy képes vagyok megfogadni, hogy én már nem keresek senkit mert csak rossz vége lesz.. "

Ez az állapot és tapasztalat ideális ahhoz, hogy mélyebb kereszténységhez jussál, az összetörtség hasznos. Azért merem mondani, mert én is voltam összetöretve csak más miatt. És akkor tértem meg igazán, amikor Istenre bíztam magam, felismertem a gondviselését. Pál is beszél arról az élményről, hogy amikor a leggyengébbek vagyunk, akkor vagyunk a legerősebbek, mert ez az állapot a legideálisabb hogy közel kerülj Istenhez. Fura de így van. Tán azért mert alap beállítottságunk szerint magunk akarunk mindent megoldani, és magunkban bízunk, ha jól mennek a dolgok, önhitek vagyunk.

Érdemes megfogadni a tanácsot:

Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál. Minden te útaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útaidat.

2021. júl. 27. 22:01
 24/29 anonim ***** válasza:

Figyelj, párt találni nagyon nehéz. Mindenkinek. Akkor is, ha élsz szexuális életet, ha meg nem, akkor pláne.

Akkor is, ha mindegy, keresztény lesz-e párod, ha meg csak olyat akarsz, akkor pláne.

Ami veled történt, hogy megváltoztattad az elveidet és lefeküdtél velük, de nem lett belőlük mégsem tartós kapcsolat, ez iszonyú gyakori. Mármint ez a normális. Nagyon sok kapcsolat elkezdődik, szex is van, aztán kifújt. Keresünk tovább... Sajnos ez van. Aztán a végén megtaláljuk.

Vannak dolgok az életben, amik jobban sikerülnek, ha nem akarjuk nagyon. Ilyen a párválasztás, a teherbeesés, az elalvás és még jó pár dolog. Ilyenkor jó, hogy hivő vagy, mert ráhagyhatod Istenre tényleg - és ez az igazi hit, ha ezt átéled és megtanulod.

Attól ne félj, hogy a leendő párod olcsónak vagy nem tisztának fog tartani. Ha neked elmondaná az "igazi", hogy ez történt, pár ilyen dologba belefutott 24-26 éves korában - te elítélnéd? mert én nem.

2021. júl. 27. 23:30
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Péter apostol háromszor tagadta meg Jézust. Pál konkrétan üldözte a keresztényeket, mielőtt a damaszkuszi úton jelenése támadt. Ha ők megmenekültek, mindannyian megmenekülhetünk :) ezért ne félj, sőt, örvendezhetsz. Az evangélium az eu angelion szóösszetételből jön, ami azt jelenti, jó hír, örömhír. Jézus üzenete egy jó hír, hisz nem kell örökké cipelned a bűneid terhét. Azzal, hogy beláttad, hogy hibáztál, a legfontosabb lépésen már túl vagy. Már Isten gyermeke vagy, és ezt nem vehetik el tőled. A bűnbánatod egy hatalmas fegyver a kezedben. Nem kell félned. Mindannyian hibázunk, mi is beszennyezzük magunkat, szóval ne gondold, hogy bárki méltóbb Isten kegyelmére.
2021. júl. 28. 00:05
 26/29 anonim ***** válasza:

"Félek így már egy hívő férfinak sem fogok kelleni..."

Én tényleg nem akarlak megsérteni de ezt erősem kétlem.

"Még keresztények sem...meglepedten tapasztaltam, hogy volt olyan gyakorló keresztény aki még erőszakoskodott is velem."

Akkor nem volt igazi keresztény. Nem mindenki keresztény aki annak vallja magát. Inkább képmutatónak nevezném az ilyen embert mint kereszténynek.

"Csak mikor azt tapasztaltam, hogy egy keresztény sem várna rám, már teljesen kezdtem magamba zuhanni."

Úgy érezted ők is csak olyanok mint a többi. Szörnyű érzés lehetett.

"Persze itt most nem hárítani akarok.. keresztényként én is bűnt követtem el. Csak mikor azt tapasztaltam, hogy egy keresztény sem várna rám, már teljesen kezdtem magamba zuhanni.

Ami megtörtént megtörtént..viszont most mélyen szégyellem magam.. olcsónak érzem magam, hiába vártam sokáig, az már nem érdekel senkit.."

Megbántad amit tettél, és csak ez számít. Azt mondjuk az imáinkban Istennek, hogy bocsássa meg a vétkeinket. Ha Ő megbocsát, ugyan kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk?

"Újra szeretném értékesnek érezni magam és csak remélem, hogy egyszer még majd egy hívő férfi is annak lát, és nem olcsónak."

Biztos vagyok benne, hogy így lesz.

2021. júl. 28. 00:15
 27/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a biztatást és kedves szavakat 😊
2021. júl. 28. 11:30
 28/29 anonim ***** válasza:
0%
Budapesten sehogy nem találsz már igazi keresztényt. Az már a Sátán kezében van. Nézd meg, az egyik főördög a várba költözött, tönkretette az országot. A másik, a ferde szemű ördög meg a Forintunkat rontotta meg. Mit keresel ilyen városban, először Istent kell megtalálnod, nem a fertőben élni, menj el onnan.
2021. júl. 28. 14:57
 29/29 anonim ***** válasza:

Igen.

Foglalkozz önismerettel. Megjártad a poklot és még most is benne vagy, de fél kezeddel már jössz kifelé. Keress egy pszichoterapeutát aki utat mutathat.

2021. aug. 9. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!