Csak nekem ilyen nehéz olvasmány a Biblia?

"Teljesen felesleges az elejétől a végéig kiolvasni."
Csakhogy én kíváncsi természet vagyok. :)

"Csakhogy én kíváncsi természet vagyok. :)"
Én is kíváncsi vagyok, hogy milyen receptek vannak a szakácskönyvben, amit a múlt hónapban kaptam, mégse olvasom A-tól Z-ig.
#5 voltam.

Szia
Nagyon dicséretre méltó a kitartásod Csak így tovább. De szeretném felhívni a figyelmedet arra a hibára, amit én is elkövettem, amikor először olvastam végig a Bibliát. Anno úgy olvastam a Bibliát, mint minden másik könyvet. Ezért nem sokat értettem meg belőle, illetve nem értettem az összefüggéseket, és sokszor felmerült bennem a kérdés, miért van ez, vagy az leírva a Bibliában.
Azután találtam olvasás közben támpontokat, amelyek segítettek. Pl. a Példabeszédek 2:1-5 részei sokféle tanáccsal lát el, HOGYAN olvasd a Bibliát, milyen célból, és mit tartsál szem előtt. Azután olvastad már a Zsoltárok 1:1-3 verseit. Ezek a versek arra mutatnak, hogy az olvasottakon elmélkedni kell, és kérdéseket tegyél föl magadnak. Pl. hogyan lehetsz boldogabb ha olvasod Isten Szavát? Hogyan teheti sikeressé az "utadat", vagyis az életedet? A napi olvasás után gondolkodj azon, mit tudtál meg a teremtődről?, mely jellemvonásait ismerted meg?, miért fontos ez a számodra.
Ha így teszel, erős Istenbe vetett hitet építhetsz ki, hiszen megismered Istent, meglátod a "szépségét", és megszereted...
Arról is ír a Biblia, kérjük Isten bölcsességét, Isten szavának a megértéséhez. Végül is Isten nekünk embereknek íratta le, és őrizte meg a Szavát, hogy tudassa velünk a saját múltunkat, azt milyen időben élünk, és mi áll előttünk.
Nekem saját könyvtáram van, amelynek a nagy részét elolvastam. De az összes együtt sem közelíti meg a Bibliában leírottak értékét. Miért? Mert a Bibliában Isten tudatja veled/velem, milyen jövőt szeretne neked is...és minden embernek, aki rá figyel.
További kitartást kívánok neked, nem fogod megbánni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!