Mennyi keresztény házasság fut zátonyra az elégtelen testi kapcsolat miatt?
Sokszor hallani olyan tanítást, hogy ez csak az ösztönös része az embernek, a lényeg a két ember lelki és szellemi síkon történő kapcsolatában domborodik ki, de mégis úgy érzem ez nem elhanyagolható szempont és még mindig sokan tabuként kezelik.
Illetve hogyan lehet az ilyen gondokat megoldani?
miért függne az elegendő/elégtelen testi kapcsolat a kereszténységtől...???
Mindenféle vallástól független!
Azért írtam, hogy keresztény, mert világi embereknél kb tudom, hogy a testiség sokkal jobban ki van emelve és ha nem műkődik, akkor mindenki azt mondja, hogy el kell válni, új társat kell keresni.
Hívő emberek fejében talán ez egy kicsit komplexebben van meg és ott másképp vannak a prioritások, de mégis itt el lehet akadni.
Szia,
Szerintem azt kimondhatjuk, hogy a zátonyra futott keresztény házasságok fő oka az elégtelen testi kapcsolat. Sokkal inkább az a kérdés, hogy ez miért alakul ki, hogyan jutnak el a párok odáig hogy ezt egy megoldhatatlan problémává alakul…
Üdv. Péter
Talán még annyit a témához hogy az un. változókor elég komoly hormonális változásokat tud hozni. Az ismeretségi körömben több olyan házasság is tönkrement ahol az illető nő vagy férfi nem tudta kontrollálni ezt a dolgot…egyszerűen beleszerettek másokba…jellemzően ez 40+ nők illetve férfiak problémája.
Üdv. Péter
Igen, ez valóban fontos kérdés, de az sem tudom mennyire egészséges elvárás, hogy a testiséget házasság előtt el kell nyomni, utána meg kvázi kötelezővé válik.
Abban egyetértek, hogy kommunikációval és türelemmel lehet javítani rajta, de ha pl. nagyon eltérőek az igények, akkor nehéz palástolni az ebből fakadó feszültséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!