Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A saját magam örömére történő...

A saját magam örömére történő szexuális örömszerés, vagyis a maszturbáció, az paráznaság és bűn a biblia szerint, miért?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok a szexvideók nézéséről és az önkielégítésről?

Ha önkielégítek az bűn vagy nem az, vagy csak akkor bűn ha szexvideót is nézek közben?

Mondjuk ha csak simán önkieklgítem magam és csak a fantáziámban képzelem el a partnert és a szeretkezést akkor az bűn vagy nem az?

2021. júl. 13. 15:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Jézus tanítása szerint (evangélium) az is vétek, ha parázna gondolataid vannak.

Bár meggyőződésem, hogy Jézus minden tanítása arról szól, hogyan közeledhetünk Istenhez. Nem valaki más ellen elkövetett és kívülálló által megtorolt bűnről van szó.

Ami a tanítással ellentétes, az az emberben olyan tendenciákat erősít, nehezíti az Isten felé fordulást és haladást. Ezeknek aztán hátrányos következményei vannak... persze a hátrányosság fogalmát jelen életvitelünk szempontjából egész másként értelmezzük...

2021. júl. 14. 10:26
 12/20 anonim ***** válasza:
2-es, ha utasít az apám, hogy gyereket csináljak, mint Onán, akkor oké. De most megkérdeztem apámat, azt mondta, hogy: "Erre a szar világra gyereket csinálni, meg vagy te húzatva!"
2021. júl. 14. 14:29
 13/20 anonim ***** válasza:
52%

A férfit és nőt egymásnak teremtette Isten. A felebaráti szeretet parancsba adta Krisztus.

Ezek azt sugallják, aki önkielégít, tudattalanul szembefordul Krisztussal.

Az önkielégitéssel tudattalanul szembefordulsz avval az akaratoddal is, amivel párt szerezhetnél magadnak.

Vágyakozás a párod után egy gyülekező energia, amit visszavet az önkielégités.

2021. júl. 17. 16:34
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A földi lét dolgai iránti vágyakozás - legyen az testi vagy lelki jellegű - leginkább az Isten felé vágyakozás rovására történik.

Se kielégítésük se elfojtásuk nem megoldás. Ezek mind előbb-utóbb csak eltérítenek az útról.

Az vágyak energiáit megérteni és uralni kell. Így azok a helyes út szolgálatába állíthatók.

2021. júl. 19. 09:56
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem. Mert minden végtelenül komplex, és minden tényező számít, és önmagában a maszturbáció nem rossz.
2021. júl. 21. 16:26
 16/20 anonim ***** válasza:

11-es!

Olyan boldog vagyok, amikor ilyen értelmes, hozzászólást olvasok! :)

2021. júl. 24. 21:26
 17/20 anonim ***** válasza:
Én minden éjjel a munkatársnőimmel szexelek. Nem tehetek róla, akkor alszom, nem tudom kivédeni. De ha ébren vagyok nem gondolok a szexre. Akkor mi van?
2021. júl. 26. 12:34
 18/20 anonim ***** válasza:

17-es

A tied a nehezített pálya! :D

Nagyobb erőhöz nagyobb kihívás! ;)

2021. júl. 27. 08:58
 19/20 anonim válasza:
Ha bűn lenne Isten szerint az önkielégítés,akkor nem olyanra teremtette volna az embert,hogy elérje a kezével a nemi szervét.
2021. aug. 24. 09:29
 20/20 sandrisbp válasza:

#2 azt az "Onán a földre ontotta a magját" részt nyugodtan lehetne megszakított közösülésként is értelmezni... szerintem abszolút nem kell ebből azt a következtetést levonni, hogy az önkielégítés bűn lenne...

kérdezőnek: Amúgy meg teljesen mindegy, mit mond erről a Biblia - amit mond, nagyon sokféleképp lehet értelmezni, és a különböző keresztény egyházak gyakorlata is eltér a kérdés megítélésében, mint már előttem rámutattak. Az önkielégítés nem bűn, hanem hasznos, segít jobban megismerni a tested és abban is, hogy később jobban tudj örömet szerezni a partnerednek. A bűn az az, ha egy kamaszban emiatt frusztrációt keltenek.

2021. aug. 26. 22:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!