Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A saját magam örömére történő...

A saját magam örömére történő szexuális örömszerés, vagyis a maszturbáció, az paráznaság és bűn a biblia szerint, miért?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok a szexvideók nézéséről és az önkielégítésről?

Ha önkielégítek az bűn vagy nem az, vagy csak akkor bűn ha szexvideót is nézek közben?

Mondjuk ha csak simán önkieklgítem magam és csak a fantáziámban képzelem el a partnert és a szeretkezést akkor az bűn vagy nem az?

2021. júl. 13. 15:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nincs erről szó a bibliában.
2021. júl. 13. 15:41
 2/20 anonim ***** válasza:
20%

1: hogyne lenne, onanizálás:

Onán a bibliában, a Mózes első könyvében említett személy, Júda második fia, aki egy kánaáni lánytól született. Onánt a bibliai történet szerint Isten azért ölte meg, mert nem volt hajlandó apja utasítására,[1] sógorházasságot[megj. 1] kötni, bátyja gyermektelen özvegyével, Támárral, valamint amiért nem volt hajlandó gyermeket nemzeni neki, bár megtévesztő módon úgy tett mintha hajlandó lenne rá.[2] A korai keresztény teológiában a bibliai szöveg azon szakaszát mely azt írja, hogy Onán a „földre engedte a magját” önkielégítésként értelmezték, ezért nevezték az önkielégítést onániának. Értelmezésük szerint Isten Onánt az önkielégítés miatt büntette meg.

[link]

2021. júl. 13. 15:43
 3/20 Mansour ***** válasza:
77%

Ez egy félreértelmezés. Onán bűne az volt, hogy önző okból nem nemzett utódot Támárnak. A Bibliában sehol nincs szó önkielégítésről.

2021. júl. 13. 15:51
 4/20 A kérdező kommentje:

Én csak maszturbálok néha, ha elkap a szexuális ösztönvágy és a fantázia.

Félreértés ne essék, szeretnék párt, párkapcsolatot, házasságot kötni és boldog házasságban élni a feleségemmel. Próbálkozom a párkapcsolat kereséssel, keresem a társam.

Ilyen gondolatok mellet is bűn? Egyáltalán nagy bűn ez?

2021. júl. 13. 15:53
 5/20 anonim ***** válasza:
91%

A biblia csak egy könyv, az aktuális értelmezéstől függ a dolog:

A katolikus Egyház morálteológiája józanul ítéli meg a maszturbációt, a Katekizmus szó szerint „önmagában és súlyosan rendetlen cselekedetnek” (2352) nevezi. Azaz nem nevezi halálos bűnnek, de ártalmatlan, „egészséges” cselekedetnek sem. Azért rendetlen, mert a szexualitás két fő céljából (házastársak egysége, egymás boldogítása valamint a gyermekek nemzése) egyik sincs jelen benne. A szexualitás nem erre való, nem erre teremtetett: a hívő ugyanis minden teremtett dolgot (a szexualitást is) Isten felé, a Mennyek országa felé értelmez. Az egész szempontjából keressük a rész helyi értékét. Mégsem nevezzük halálos bűnnek, mert a halálos bűnhöz teljes Istennel való szemberfordulás kell, teljesen „tudva és akarva”, gonoszul, igen súlyos tettet kell elkövetni – s ezt nem vélelmezzük a maszturbációban. A Katekizmus arra is felhívja a figyelmet, hogy teljes tudatosság és szándékosság bizonyos esetekben hiányozhat, amikoris enyhébbnek kell lennie a megítélésnek: lehetnek ugyanis olyan körülmények, melyek „enyhíthetik, talán a minimumra is csökkenthetik az erkölcsi bűnösséget” (2352).

[link]

2021. júl. 13. 15:57
 6/20 Mansour ***** válasza:
61%

Én nem tartom bűnnek, legalábbis nem nagyobb bűn, mint mondjuk arról fantáziálni, hogy gazdag vagy sikeres leszel (az is egyfajta szellemi maszturbáció:)) Túlságosan a rabjává válni persze egyiknek sem szabad, mert azzal magadnak ártasz.

Igaz, én nem vagyok gyakorló keresztény, így csak a magam nevében beszélek...

2021. júl. 13. 16:03
 7/20 anonim válasza:
33%

Az én testem!

Ne a Bilblia vagy az egyház mondja már meg, hogy milyen módon és hogyan szerzzek magamnak örömet!

A kereszt cipelésben mi volt a jó és izgalmas?

Miért nem vágta földhöz a szakállas rocker csávó a keresztet és hagyta, hogy agyonkorbácsolják?

így is úgy is kivégezték,akkor minek húzta magával a keresztet? Talán élvezetből?

Úgyhogy bagoly mondja...

2021. júl. 13. 16:33
 8/20 anonim ***** válasza:
57%

5-os

A sved es finn evangelikus egyhaz szerint viszont nem bun, sot.

Az anglikanok sem mondjak, hogy bun.

Felekezettol fugg, hogy foglalnak allast.

Kerdezo, legyel inkabb evangelikus. :-)

2021. júl. 13. 19:02
 9/20 anonim ***** válasza:

7-es!

Felesleges ezen felháborodnod.

Gondolom nem vagy keresztény, és nem élsz-halsz azért, hogy keresztény közösséghez tartozhass.

A kérdés úgy szólt, hogy a bilbia szerint bűn-e?

Tehát az vegye komolyan aki a bilia szerint akar élni. Mifelén ez leginkább a kersztény felekezet tagjait jelenti.

Nem kötelező annak lenned.

Annak a közösségnek viszont ez kötelező normája.

2021. júl. 14. 10:17
 10/20 anonim ***** válasza:

2-es!

hármassal értek egyet!

3-as

Egyetértek, hogy Onan bűne az istenük által megerősített közösségi rend megsértése volt, azaz, hogy nem akart gyermeket nemzeni az örvegynek.

Ettől függetlenül ott van, hogy Onan a magját a földre ontotta - ami biológiailag önkielégítést jelent.

2021. júl. 14. 10:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!