Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyónásnál feloldoznak a...

Gyónásnál feloldoznak a prostizás bűne alól, de az élettársi kapcsolaté alól nem?

Figyelt kérdés

Nem tűnik logikusnak, mert az előbbi tényleg csak egy ösztönszerű cselekedet, ahol a másik ember testét kihasználod, a másik meg lehet akár valódi szereteten alapul.

Persze tudom, hogy előfeltétele az egésznek, hogy megbánja az illető és törekedjen a változásra, de sok esetben azért visszatérő bűnök ezek.

2021. júl. 12. 20:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok érintett, mert nincs barátnőm és szeretnék majd klasszikus házasságban élni, de néha kísért a gondolat az örömlányokkal, csak szégyellném az ilyesmit meggyónni.
2021. júl. 13. 13:16
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem ajánlom az örömlányokat. Tönkreteszed magadat és a jövőbeli kapcsolatodat is. A szégyen amit érezni fogsz utána, egy életen át elkísér. Ráadásul könnyen függővé is válhatsz, ami következtében már egy normális nő, már nem lesz kielégítő a számodra. Előbb-utóbb talán a feleségedet is megcsalod majd, ami később tönkreteheti a kapcsolatodat. Ezen kívül egy olyan iparágat támogatnál, ami emberek millióinak okoz szenvedést, semmivel sem jobb a rabszolgaságnál. Tárgyiasítja az embert és gyakorlatilag egy használati cikként kezeli. Az a szerencsétlen prostituált talán akarata ellenére van ebbe a helyzetbe belekényszerítve és mégha nem is így van, akkor is egy olyan életet él, amiből menekülnie kellene. A története valószínűleg nem kellemes és az önbecsülése is sérült, rossz gyerekkor vagy egy rossz döntés, de a kuncsaftjait ez nem érdekli. A fuldoklót nem a víz alá kellene nyomni, hanem segíteni neki. Én személy szerint az emberiség árnyoldalának és romlottságának tekintem, hogy még mindig létezik és kigyomlálhatatlan már évezredek óta a prostitúció, mert mindig van valaki, aki igényt tart a szolgáltatásokra, bármennyire káros és undorító is ez az egész. Úgyhogy azt ajánlom, legalább te ne állj be a sorba, ezzel támogatva egy olyan rendszert, ami emberi életeket tesz tönkre, beleértve a tiédet is.

Ráadásul a bűnöket ne vegyük könnyen. Attól, hogy van rá bocsánat nem jelenti azt, hogy az ember azt csinál amit akar. A szíved folyamatosan romlik és a bűnöknek van következménye, amit el kell viselned még akkor is, ha kapsz rá megbocsátást és így nem kerülsz a pokolba. pl. vegyük Dávid királyt. Isten megbocsátott neki amiért elcsábította más feleségét és ráadásul, hogy bűnét leplezze megölette az illetőt. isten közölte, hogy nem fog meghalni, de ettől függetlenül a tetteinek súlyos következményei lettek, amiket elkellett viselnie. A fia meghalt, a családja meg mondhatjuk elég diszfunkcionális lett. Súlyos árat fizetett a tettéért.

És tegyük hozzá! Miért is jár a bocsánat? A bűnbánatért! Hiába oldoz fel a pap, ha igazából nem gondoltad komolyan azt, hogy megbántad a bűnödet. Dávid példájánál maradva, ő zokogva imádkozott és teljes szívéből bánta amit tett. A bűnbánat azt jelenti, hogy őszintén bánod, elfordulsz a bűntől és minden erőddel azon vagy, hogy többé ne köved el újra. Az már más kérdés, hogy vannak bűnök, amiket nehéz letenni és talán újra elköveted őket, mert annyira megmérgeztek és belédivódtak, hogy mint egy függő nehezen szabadulsz tőle, de akkor is folyamatosan próbálkoznod kell megszabadulni tőle. Soha nem szabad azt gondolni, hogy "Á, ez most belefér" mert Isten úgy is megbocsát. Nem, őszintén akarnod kell megszabadulnod a bűntől.

A prostitúcióval akkor jársz a legjobban, ha messze elkerülöd, mert akkor eleve nincs mitől megszabadulnod és megkíméled magadat a szégyentől. Kb. mint ahogy akkor jársz a legjobban, ha eleve el se kezdesz drogozni. Akkor meg kíméled magadat az önpusztítástól, az elvonótol és szégyentől és az örökös kísértéstől ami egész hátralévő életedben veled lesz, még akkor is, ha sikerül leszoknod.

2021. júl. 13. 18:36
 13/14 anonim ***** válasza:
16%

1. Ez egyáltalán nem logikus. A prostizás is lehet rendszeres, visszatérő. Az élettársi kapcsolat is lehet olyan, hogy az illető nem akar benne lenni, de valami miatt nem tud kijönni belőle, pedig szeretne.

Minden eset egyedi, és külön kell megítélni, attól függetlenül, micsoda.

Logika a kaotikus egyházban, mint nedvesség a konnektorban.

2021. júl. 13. 21:46
 14/14 anonim ***** válasza:
12-es: Én ismertem több olyan prostit, aki rabszolgaságnak tartotta azt, ha valaki beül kis pénzért dolgozni. Az egyik prosti jogász végzett volt, 1 hónap alatt tudott venni egy BMW X6-ot újonnan full extrával és mivel én irodai alkalmazott vagyok a képembe vágta, hogy nekem mennyit kell ezért güriznem rabszolgaként, egyáltalán lesz-e nekem ilyen autóm, sajnos tényleg nem tudom megvenni. Tehát szemszög kérdése, hogy kinek jó és kinek nem. Ő pl. annyira intelligens volt és szép, jó beszédű, hogy nem találkoztam hozzá hasonló lánnyal életben. Megválogatta az ügyfeleket, akárkivel nem feküdt le. Most úgy tudom boldog párkapcsolatban él és gazdagon, egy lánya lett.
2021. júl. 14. 14:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!