Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eljönnél velem 200km-t sétálni...

Eljönnél velem 200km-t sétálni? Csak úgy.

Figyelt kérdés

Máté 5,41 És aki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettőre.

Nem értem. Nem értem, hogy ez miért jó és mi célja lehet Jézus szerint.

Tegyük fel, odaállok a gyülekezetből a testvérhez és mondanám neki, hogy gyere el velem 100km-t sétálni:

- De miért?

- Csak úgy. Mert Jézus mondta hogy ilyet lehet csinálni.

- Oké értem tesó, de nincs kedvem hozzá..

- Az nem számít, kényszerítelek téged. Jézus szerint még kényszeríthetlek is erre téged. Sőt, inkább gyere el velem 200km-t sétálni mert nekem meg olyan kedvem van. Na? Indulunk már?

2021. jún. 29. 11:20
1 2
 11/16 KZitus ***** válasza:

Megértem az érzéseidet. Kérdezd meg a szüleidet, nagyszüleidet, mi mindenre kényszerítette őket az éppen fennálló hatalom...

2021. jún. 29. 22:18
 12/16 anonim ***** válasza:
És amikor Jézus azt mondja, hogy amikor megütik az egyik orcánk, tartsuk oda a másikat is, az azt jelenti, hogy ütögethetünk embereket? Nem értem a gondolatmenetet.
2021. jún. 29. 22:31
 13/16 A kérdező kommentje:
#11 Szüleimnek meg nagyszüleimnek azt fogom mondani, hogy nagyon sajnálom, de ha kényszer munka közben ellövik a bal karomat mert nem akarok dolgozni, akkor majd odatartom a fejemet is, mert Jézus mondta hogy tegyek így 🤷‍♂️
2021. jún. 29. 23:14
 14/16 anonim ***** válasza:
Bocsi, de nem 100 km-ről van szó. Holnap kapod az új útlevelet és mentek rögtön a gettóba arcoskodni minden búcsú nélkül...vagy a pokolba kerülsz...
2021. jún. 29. 23:41
 15/16 anonim ***** válasza:
Aztán ha már mindenki feje tocsog a vérben, az egy egyetlen vígaszod egy sötét sikátor elrejtett gyárjának alaksorában csak annyi lesz, hogy holnap te is a paradicsomban leszel....
2021. jún. 29. 23:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha egy ember kényszerít, hogy vele legyél, szeresd, akkor szeresd még sokkal jobban, tiszta szívből, hogy jó legyen neki, kigyógyúljon betegségéből, lássa, hogy nincs egyedül.
2021. júl. 21. 20:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!