Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melegként akkor Németországban...

Melegként akkor Németországban összeadna minket a katolikus egyház?

Figyelt kérdés

Lehet fura de melegként hívő keresztény vagyok, szeretem Istent és hiszem hogy ettől hogy férfiakat szeretem ugyanúgy szeret minket, mert Isten szeretete végtelen.

Fontos lenne emiatt hogy Isten előtt esküdhetnék akivel együtt vagyok és szeretjük egymást nagyon. Sajnos nálunk nem adják össze az ilyen férfiakat templomban de talán Németeknél érdemes megpróbálni?

[link]

2021. jún. 29. 08:07
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
68%

Most megköveznek majd, arra számits.

Amúgy nem tudom, lehet. De ha nem opcio mindig ott a polgária esküvőre a lehetőség.

2021. jún. 29. 08:10
 2/21 A kérdező kommentje:

1. Nem értem miért fognak megkövezni.. Isten szeret hiszek ebben teljesen..

Polgári esküvőt nem Isten áldja meg ez a problémán.. m

2021. jún. 29. 08:15
 3/21 anonim ***** válasza:
46%
2es, azért mert ha legtobben keresztenyek, de naluk a biblia szoszerinti kovetese miatt ellensegesek.
2021. jún. 29. 08:18
 4/21 anonim ***** válasza:
40%
Amugy sok boldogsagot
2021. jún. 29. 08:18
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd már el a belinkelt cikket!

Németországban sem lehet egyházilag összeházasodni meleg párként egyházilag, az egyház álláspontja ezt nem engedi.

NÉHÁNY pap van, aki ennek ELLENÉRE végigcsinálja velük is a ceremoniát, de ezt az egyház továbbra sem ismeri el házasságként.

2021. jún. 29. 08:21
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyházi esküvőre a legtöbb országban csak a polgári esküvő után van mód.

A katolikus azaz egyetemes egyházban azonos neműek nem házasodhatnak. Mivel a katolikus egyház egyközpontú, minden országban azonos szabályokat alkalmaz.

2021. jún. 29. 08:21
 7/21 A kérdező kommentje:
nyilván nem ismeri el az egyház azt látom olvasom de legalább így közelebb kerül a házasságunk Istenhez mert felszentelt pap ad minket össze templomban... ez már sokat jelentene nekünk mégha a Vatikán nem is fogadja el
2021. jún. 29. 08:26
 8/21 anonim ***** válasza:
76%
Isten vagy elfogadja az együttéléseteket pap nélkül is, vagy pappal sem. Az első változatot kívánom.
2021. jún. 29. 08:29
 9/21 A kérdező kommentje:
8. én hiszem hogy elfogadja, de legalább egybe kötésünknél úgy érzem így jobban jelen lenne Isten
2021. jún. 29. 08:31
 10/21 anonim ***** válasza:
92%
Nem. A katolikus egyházjog szerint csak egy férfi és egy nő köthet házasságot, és mivel ez az egész Katolikus Egyházra vonatkozik és független a polgári jogtól, ezért két azonos nemű nem köthet katolikus egyházi házasságot, sem Németországban, sem Magyarországban, sem a Fülöp-szigeteken, de még a Holdon sem.
2021. jún. 29. 08:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!