Melegként akkor Németországban összeadna minket a katolikus egyház?
Lehet fura de melegként hívő keresztény vagyok, szeretem Istent és hiszem hogy ettől hogy férfiakat szeretem ugyanúgy szeret minket, mert Isten szeretete végtelen.
Fontos lenne emiatt hogy Isten előtt esküdhetnék akivel együtt vagyok és szeretjük egymást nagyon. Sajnos nálunk nem adják össze az ilyen férfiakat templomban de talán Németeknél érdemes megpróbálni?
Most megköveznek majd, arra számits.
Amúgy nem tudom, lehet. De ha nem opcio mindig ott a polgária esküvőre a lehetőség.
1. Nem értem miért fognak megkövezni.. Isten szeret hiszek ebben teljesen..
Polgári esküvőt nem Isten áldja meg ez a problémán.. m
Olvasd már el a belinkelt cikket!
Németországban sem lehet egyházilag összeházasodni meleg párként egyházilag, az egyház álláspontja ezt nem engedi.
NÉHÁNY pap van, aki ennek ELLENÉRE végigcsinálja velük is a ceremoniát, de ezt az egyház továbbra sem ismeri el házasságként.
Egyházi esküvőre a legtöbb országban csak a polgári esküvő után van mód.
A katolikus azaz egyetemes egyházban azonos neműek nem házasodhatnak. Mivel a katolikus egyház egyközpontú, minden országban azonos szabályokat alkalmaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!