Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak normális és bizonyított...

Csak normális és bizonyított válaszoakt várok arra, hogy milyen bizonyítékok vayg érvek léteznek isten mellett és melyek ellene?

Figyelt kérdés
2021. jún. 28. 06:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%
7-es válaszolóval egyetértek. Meg amúgy is, mit tekintesz bizonyítéknak? A filozófia más módszertannal érvel, mint a természettudomány, szóval ne egy egyenletet várj.
2021. jún. 28. 08:41
 12/16 anonim ***** válasza:
18%
Mindegyik vallás más és más. Az emberek szerintem nem csak kitalálták ezeket, hanem láthattak is valamit amikről leírták. Például akkor hogyan tudták ilyen jól elkészíteni a szobrokat a római meg a görög istenekről? Vagy az egyiptomi istenekről a rajzokat? Meg ugye van a bibliai Isten, őt is láthatták simán.
2021. jún. 28. 09:31
 13/16 Demion ***** válasza:
100%

"Például akkor hogyan tudták ilyen jól elkészíteni a szobrokat a római meg a görög istenekről?"

Leonardo is lefestette Jézust az Utolsó vacsorán. Ezek szerint Leonardo látta Jézust?

2021. jún. 28. 09:44
 14/16 A kérdező kommentje:
Normális válaszolat továbbra is várok, még ellenérvet ill. érvet Isten létezésére is, tehát nem bizonyítékot.
2021. jún. 29. 00:06
 15/16 anonim ***** válasza:

Az érvhez bizonyíték kellene.

Maximum olyan érvet lehetne mondani, hogy miért higgyél benne akkor is, ha esetleg nem létezik.

2021. jún. 29. 07:56
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

a kérdésed még bizonyítékokról és évekről szólt, most már elég az érv.

megsúgom:érvek is csak arra lehetnek, hogy miért jó valakinek, ha hisz.

nagyon sokáig hittem. aztán rájöttem, hogy a hitem tulajdonképpen magamban van. hiszek abban, hogy megcsinálom, legyőzöm, képes vagyok rá stb. és ez akkor is ugyanúgy megy, ha nem egy elképzelt valakihez beszélek, hanem magamhoz.

2021. jún. 29. 11:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.