Miért a szigorúbb, fundamentalista gyülekezetek növekednek, amíg a történelmi egyházak egyre több tagot veszítenek?
Azert mert a hívők odamennek ahol jelen van a Szent Szellem!
Az az egyház ahol nincs jelen a Szent Szellem az az egyház nem élő.
A hívők pedig a Szent Szellem segítségével tartják be a szigorubb elvárásokat mint pl házasság előtti önmegtartóztatás vagy öltözködés vagy pénzbeni támogatás, Isten ugyanis a szívükbe írta a törvényt az újjászületés fürdőjével a Szent Szellem által!
"vagy pénzbeni támogatás"
Mármint a rászorulók pénzbeli támogatása, amiről a Bibliában is olvashatunk, vagy a felekezetek, még inkább felekezeti vezetők zsebének kitömése?
"Mert ha Isten jelenti ki számukra a pénzbeni támogatást az ember nem fogja megkérdőjelezni!"
Ez hogy történik, például Isten kijelenti, hogy havi 30k-val támogassa valaki Németh Sanyit? Bár nem tudom, hogy a luxus kocsija és budai villája miként lenne befektetés Isten királyságába.
Mert ugye beszél arról Jézus, hogy gyűjthetünk kincseket a mennybe, de valahogy az általad vázolt dolgot nem említette.
Ha a gyulekezet támogatod akkor ezt is a mennybe gyüjtöd , mert nyilván lemondasz arról az összegről az Isten Királyságának javára. Ezt neked fel lesz jegyezve. Az hogy a Pásztor ezt hogy fekteti be hogy forgatja meg az Isten Királyságában az meg neki lesz feljegyezve! De adhatod a szegényeknek is, vagy a rászorulóknak. Vagy ha közvetlenül te is be tudod fektetni az Isten Királyságába nyilván az is jó! Lényeg hogy ne legyen az ember gyümölcstelen. Ez olyan mint amikor az ember nem tudja megtermelni sajat maga a gyümölcsöt vmi oknál fogva de pénzen tud maganak venni a piacon. Kölcsönadod a pénzt olyanoknak akik megtermik a gyümölcsöt.
"Aki befogad egy prófétát azért, mert az próféta, prófétának járó jutalmat kap; aki pedig egy igaz embert fogad be azért, mert az igaz, igaz embernek járó jutalmat kap. Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony, mondom néktek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát.”
Ha egy olyan embernek adsz kölcsön aki tehetséget kapott fentről , akkor ugyanazt a jutalmat fogod kapni mint a tehetséggel megáldott ember! És itt most nem akarok személyeskedni, nyilván nem egy ember zsebébe kell bedugni a pénzt, adhatod missziós szolgálatra, dicsőitő szolgálatra vagy akár technikára is amivel az evangéliumot hirdethetik!
Nekem azt jelentette ki a Szent Szellem hogy mivel én nem vagyok gyulekezeti tag, nem termek gyümölcsöt , nem vagyok aktív része az Isten Királyságának, de ha támogatom azokat akik aktívak akkor az ő gyümölcsükből én is részesedni fogok! Ezt álomban jelentette ki nekem az Úr! Arról is megintett hogyha gyümölcstelen leszek akkor le fog vágni a fáról mint gyümölcstelen ágat!
27.
Ezek a " modern egyhazak" ahogy te nevezed őket sokkal konzervativabbak, mint a történelmi egyházak! Nem megengedett a házasságon kívüli szex plussz a tagok gyakran tizedet is fizetnek. Nem hiszem hogy a fiatalos atmoszféra hozzá be az embereket. Kell lennie vmi komoly huzoeronek ami fentről jön! Azok akik ilyen "modern " egyházaknak vannak, szerintem már van bizonyítékok Isten letezesere! Ez pedig a Szent Szellem
Hogyne lenne húzóerő, ez egyszerű pszichológia, nagy fokú manipuláció. Amit egyébként nagyon okosan, apránként építenek fel. Lásd ilyen a tized fizetése, amit sikerült az egyik legördögibb módon kivitelezni, sőt külön teológia épült erre az ilyen szektákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!