Utolso idők? Atveres?
(Máté 24:3) 3 Amikor az Olajfák hegyén ült, a tanítványok külön odamentek hozzá, és így szóltak: „Mondd meg nekünk, hogy mikor lesznek meg ezek, és mi lesz a jele a jelenlétednek és a világrendszer befejezésének?”
(Máté 24:6–8) 6 Háborúk zaját fogjátok hallani, és háborúkról kaptok híreket, de ne ijedjetek meg, mert ezeknek meg kell lenniük. Ez azonban még nem a vég. 7 Mert nemzet támad nemzet ellen, és királyság királyság ellen, és lesznek élelmiszerhiányok meg földrengések egyik hely után a másikon. 8 Mindez a gyötrő fájások kezdete.
(Máté 24:9) 9 Akkor majd üldöznek és megölnek benneteket, és a nevem miatt minden nemzet gyűlölni fog titeket.
(Máté 24:14) 14 És a királyságról szóló jó hírt hirdetni fogják az egész lakott földön, hogy minden nemzet halljon róla, és akkor jön el a vég.
(Márk 13:10) 10 Ezenkívül a jó hírt előbb minden nemzetben hirdetni kell.
(Máté 24:37–39) 37 Mert amilyenek Noé napjai voltak, olyan lesz az Emberfiának a jelenléte is. 38 Mert amilyenek az özönvíz előtti napok voltak – az emberek ettek és ittak, nősültek és férjhez mentek, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, 39 és semmit nem vettek észre, míg el nem jött az özönvíz, és el nem söpörte mindnyájukat –, olyan lesz az Emberfiának a jelenléte is.
(Máté 24:45–47) 45 Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik az eledelüket a kellő időben? 46 Boldog ez a rabszolga, ha az ura ilyen munkában találja őt, amikor eljön! 47 Biztosak lehettek benne, hogy mindene fölé kinevezi.
(Jelenések 6:4) 4 Egy másik ló jött elő, egy tűzszínű, és a rajta ülő hatalmat kapott arra, hogy elvegye a békét a földről, hogy az emberek legyilkolják egymást. Egy nagy kardot adtak neki.
(Jelenések 6:5, 6) . . .fekete lovat láttam, a rajta ülőnek pedig mérleg volt a kezében. 6 És hangot hallottam, mely mintha a négy élő teremtmény közül, középről szólt volna: „Egy liter búza egy dénár, és három liter árpa egy dénár, de az olívaolajat és a bort ne bántsd.”
(Jelenések 6:8) . . .fakó lovat láttam, a rajta ülő neve Halál volt, és szorosan követte őt a sír. És hatalmat kaptak a föld negyedrésze fölött, hogy öljenek hosszú karddal, élelmiszerhiánnyal, halálos járvánnyal és a föld vadállatai által.
(Máté 24:12) 12 és a törvénytelenség növekedése miatt a legtöbb emberben kihűl majd a szeretet.
"Valaki mondja mar el nekem legyen szives, hogy pontosan milyen joslatokat latott beteljesulni a bibliabol amik arra kovetkeztetnek hogy lassan visszajon jezus. Mert en nem talalok ilyet."
Egy hívőnek nem kell ezzel túlzottan foglalkozni, a lényeg, hogy fejlődjünk szeretetben.
Ami nekem feltűnő, hogy a világ nagyon halad a homoszexualitás felé, és a Római levél is említi, hogy az elistentelenedés pszichés következményei közül a homoszexualitás a végállomás. De ez nem azt jelenti, hogy Jézus biztos visszajön pl. 10 éven belül.
Ennek az egész beteg homoszexualitás mániának is ki kell teljesednie
De az ember ne azért térjen meg. Az ember azért térjen meg, mert felismeri magában a bűnt és szabadulni akar tőle. Ez egyéni döntés, zsarolással nem lehet kicsikarni.
Ha elolvasod, amit a hármas idézett, akkor láthatod, hogy különösebb jele nem lesz:
"az emberek ettek és ittak, nősültek és férjhez mentek, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és semmit nem vettek észre, míg el nem jött az özönvíz, és el nem söpörte mindnyájukat –, olyan lesz az Emberfiának a eljövetele is."
A logika képességével. Nem kis idő, de megéri
"Es megis hogyan? Senki nem el mar azok kozul aki megirta."
Első gyakorlat, hogy az ilyesféle érveket mielőtt leírod, megvizsgálod, hogy vajon ez logikailag tényleg perdöntő cáfolat-e. Először magadat tanuld meg vizsgálni és a gondolkodásod, hogy logikus-e.
Én is utána tudtam járni, neked is menni fog
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!