Ha néhányszor de csak az elmélet miatt, Istenkáromlást követtem el, mert kellett az elmélethez, akkor örök kárhozat jár nekem?
A Szent Lélek káromlás az amikor a halálkor is megtagadod Jézust, és a Szent Lélek káromlása után örök kárhozat jár ami a megbocsájthatatlan bűn.
De mi van az Istenkáromlás bűnnel? Vagy csak az ördög játszik az agyamban, hogy ezért sincs megbocsájtás? az a bizonyos " Istenkáromlás ", mert szerinte az volt, van bűnbocsánat a Biblia szerint?
A Szentlélek káromlása a zsidóság akkori bűne volt. Mivel Jézus Krisztus ott volt velük, látták a tetteit, mégis megtagadták.
A karizmatikusok bizonyos dolgait inkább hagyjuk... Egy erős szinkretizmus az okkultizmussal és a New Age-dzsel az egész.
Manapság azok követik el a megbocsáthatatlan bűnt, akik az evangéliumot és Isten szavát nem fogadják el és ilyen állapotban halnak meg. Tehát onnan nincs visszaút.
"Kíváncsi vagyok, hogy most visszajönne az odaátról mit mondana"
Azt mondaná (ha feltételezzük, hogy kivételesen őszinte), hogy "mindenkitől elnézést kérek, a kreacionistáknak van igazuk"
"A Szentlélek káromlása a zsidóság akkori bűne volt. Mivel Jézus Krisztus ott volt velük, látták a tetteit, mégis megtagadták."
Örömmel olvasom az ilyeneket. Végre valaki ésszel olvassa a Bibliát. Pontosan így van. A Szentlélek káromlás a zsidókra vonatkozott
Az evangéliumok sokak számára azért zavarosak, mert bár az Újszövetségben van a Biblián belül, de valójában akkor még ószövetség volt és a Mózesi törvények hatályban voltak, és testi szövetség volt, míg az újszövetség szellemi. Óriási a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!