Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A skandináv protestáns egyháza...

A skandináv protestáns egyházakban a melegházasság elismerésének teológiai vagy inkább politikai okai voltak?

Figyelt kérdés

Tudom ez megosztó téma, de nem igazán értem ezt hogy lehet biblikus alapon alátámasztani. Ebben a kérdésben nagyon egyértelműen fogalmaz a Szentírás.

Arra gondolok, hogy ez inkább társadalmi nyomásra következhetett be, mert a katolikusoknál is vannak ilyen típusú törekvések, csak ott központilag még tiltják.

Németországban is láttam egy leszbikus evangélikus házaspárt, hogy egy vidéki területen egész elfogadta őket a közösség. Az ilyesmit nem igazán tudom értelmezni. Amúgy semmi bajom a melegekkel, polgárilag a házasságot sem tagadnám meg tőlük, de azért ne csináljunk már viccet a keresztény erkölcsiségből és családi értékekből.

2021. jún. 23. 17:28
 1/7 anonim válasza:
79%
Politikai
2021. jún. 23. 17:31
 2/7 anonim ***** válasza:
15%
Én személy szerint pont ezért nem tudom komolyan venni a vallást. Egyik országban vannak nyíltan LMBTQ egyházi személyek és ez természetesnek számít, a másikban meg teljesen ki vannak tagadva a nem heteró emberek. Ez talán az USA-ban a legmókásabb, ahol sok olyan hely van a mai napig ahol az adott területen két fő gyülekezet van, az egyikben szívesen fogadnak bárkit, a másikban meg a pap olyanokat mond hogy a melegek a pokolra jutnak. Most akkor mi is van? Arról nem is beszélve hogy a pápa álláspontja megint csak érdekes, elvileg támogatja a meleg párok kapcsolatát, de azért azt nem tartja helyesnek hogy házasodhassanak? Vicc az egész.
2021. jún. 23. 18:10
 3/7 Demion ***** válasza:
30%

"nem igazán értem ezt hogy lehet biblikus alapon alátámasztani."

Úgy lehet, hogy vannak akik nem csak a dogmákat olvassák ki a Bibliából, hanem a szellemiségében rejlő erkölcsi igazságot.

Tudod: azt tedd a másikkal, amit szeretnéd, hogy veled is tegyenek. Ez az erkölcsi igazság.

Az meg a dogma, hogy a homoszexualitás förtelmes és bűn.

Neked pedig el kell döntened, hogy a dogmának hiszel vagy az igazságnak.

2021. jún. 23. 18:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Ezek sokáig államegyházak voltak. Dániában még mindig van egyházügyi miniszter.
2021. jún. 23. 20:58
 5/7 Blackice75 ***** válasza:
43%
3Móz 18:22 Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: utálatosság az.
2021. jún. 23. 23:38
 6/7 anonim ***** válasza:
43%

Úgy tudom, hogy mivel a protestáns egyházak a már meglevő polgári házasságot áldják meg és nem külön szentség a házasság, mint a Katolikus Egyházban, ezért vannak bizonyos protestáns gyülekezetek, amik úgy gondolják, hogy akkor ők is megáldják ezeket a kapcsolatokat. Más gyülekezetek meg nem. A protestánsok nem hierarchizáltak, úgy mint a Katolikus Egyház, ezért vannak ilyen különbségek. Vannak olyan református vagy evangélikus lelkészek, akik számára ez elfogadhatatlan.

"Arról nem is beszélve hogy a pápa álláspontja megint csak érdekes, elvileg támogatja a meleg párok kapcsolatát, de azért azt nem tartja helyesnek hogy házasodhassanak?"

A Katolikus Katekizmus elég egyértelműen fogalmaz ebben a kérdésben, a pápa meg nem mond mást:

"Az ilyen személyek arra hivatottak, hogy valósítsák meg életükben Isten akaratát, és amennyiben keresztények, egyesítsék az Úr keresztáldozatával az állapotukból adódó esetleges nehézségeket.

A homoszexuális emberek a tisztaságra kaptak meghívást. Az önuralom erényeivel, melyek nevelik a belső szabadságot, olykor az önzetlen barátság segítségével, imádsággal és szentségi kegyelemmel fokozatosan és kitartóan közeledhetnek és kell is közeledniük a keresztény tökéletességhez."

Ha testvérként tudnak egymás mellett élni, akkor semmi gond nincs a kapcsolatukkal. Kérdés, hogy ezt náluk hány százalék tudja megvalósítani. Az biztos, hogy a pride-felvonulások nem segítik őket a krisztusi életforma megvalósításában.

2021. jún. 24. 09:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Mit mond a Biblia? Azt hogy bűn. Van még kérdés? Az északi egyház eretnek!
2021. júl. 14. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!