Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova követők! Mi van ha...

Jehova követők! Mi van ha tévedsz?

Figyelt kérdés
2021. jún. 23. 14:48
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
most miért kellett kijavítani a j betűt nagybetűre? :(
2021. jún. 23. 14:49
 2/27 anonim ***** válasza:
87%
Fejezd már be. Be vagy kattanva, hogy nem tudsz leállni?
2021. jún. 23. 14:51
 3/27 A kérdező kommentje:

Ő azonban nem válaszolt egyetlen vádra/idegesítő szövegre sem. Ezen Pilátus nagyon elcsodálkozott." Máté evangéliuma 27:14

Néha ez a legjobb😉

2021. jún. 23. 14:56
 4/27 anonim ***** válasza:
87%
Itt senki sincs, aki normálisnak tart.
2021. jún. 23. 15:07
 5/27 anonim ***** válasza:
71%
Kicsit kibővíthetnéd a kérdésedet.
2021. jún. 23. 15:09
 6/27 A kérdező kommentje:
ma 15:07 senki sem normális, te sem, ők sem.
2021. jún. 23. 15:19
 7/27 anonim ***** válasza:
40%

Nem Jehova követő vagyok, hanem a Tanúja.

Krisztusnak vagyok a követője, Aki szintén Tanúja volt Istennek.

(Jelenések 1:5) 5 és Jézus Krisztustól, aki „a hű tanú”, . . .

(Jelenések 3:14) . . .Ezeket mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, Isten teremtésének a kezdete...

Sőt sokan voltak és vannak, akik tanúskodnak Istenről, követve Jézust.

Egy szikrányi kétségem sincs.

Ha valaki kételkedik, vagy labilis, az könnyen megvezethető.

(Jakab 1:6) 6 De hittel kérje kitartóan, egyáltalán nem kételkedve, mert aki kételkedik,. . .

(Jakab 1:7) 7 Az ilyen ember bizony ne számítson arra, hogy bármit is kap majd . . .

(Jakab 1:8) 8 határozatlan ember ő, minden tettében ingatag.

2021. jún. 23. 16:09
 8/27 A kérdező kommentje:
Ti ki meritek jelenteni hogy, azt állítjátok, hogy a JHWH-t 100%, hogy jehovának kell ejteni, illetve így ejtették? Ha ezt állítod, akkor hívjad de ha csak azért mondod, mert kukutyin Béla bácsi mondta, hogy ez a legvalószínűbb, és ezt várják el tőled akkor én elgondolkoznék ezen... Te 100%-ig meg vagy győződve róla hogy így ejtették? A mennyei Atyám miért nem jó? Ha azért nem maradt fent a kiejtése, mert ők akik írták, hogy mai szófordulattal éljek nem merték még a szájukra sem venni Isten nevét, Ti pedig gőzötök sincs, hogy valós-e a ti megszólításotok, csak a legnagyobb valószínűséggel, és (elvárással) használjátok? Ha ők a legnagyobb tisztelettel nem ejtették, nem írták, nem illették az Istent Ti miért teszitek úgy , hogy még csak nem is biztos, hogy helyes ejtitek? ki meritek jelenteni, azt állítjátok, hogy a JHWH-t 100%, hogy Jehovának kell ejteni, illetve így ejtették? JHVH, sehogysem ki az, hogy jehovah! valóban zavar engem az összes név lefordítatlansága a Bibliában. Egy név a hébereknél anno nem hangzásilag volt értelme, hanem jelentésileg, és a kutyát sem érdekelte a hangzás. Nem tudod kettéválasztani a név valódi értelmét a mai ember névhasználatától szerintem, mert másra már nem tudok gondolni. A JEHOVA egy műszó, ami úgy képződött, hogy a héber JHWH tetragarmmaton alá az Adonaj (ÚR) szó magánhangzóit punktálták. Lehet, hogy van jelentése, de mivel ezt emberek találták ki ezt a szót, emberek húztak rá jelentést is. NEM Isten nyilatkoztatta ki magáról ezt a szót, hanem emberi kreálmány. A görög iratok nem tartalmazzák a JHVH tetragrammát, például a ti fordításotok viszont sokszor a Jehova nevet, pedig az újszövetségben soha egyetlen egyszer sem fordul elő ez a név vagy tetragramma. A Jehova név így nem 7000-szer szerepel az iratokban, ráadásul egyszer sem, csak a tetragramma.
2021. jún. 23. 16:22
 9/27 anonim ***** válasza:
71%

Pont ugyanaz, mintha te tévedsz. Kb krvrá senkit sem érdekel.

További jó recskázást.

2021. jún. 23. 18:36
 10/27 A kérdező kommentje:
elhiszed, hogy ezt a kommentet most írtam le?
2021. jún. 23. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!