Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért lenne pokolra való az...

Miért lenne pokolra való az aki nem hívő?

Figyelt kérdés
Van egy tanárom Matekot tanít olyan kedves, hisz Istenben de nem vallásos, véleménye szerint a vallás el ítéli azokat aki nem biblikusan él, pedig aki meg adja mások fele a tiszteletet, kedvességét, normálisan viselkedik, a magán életébe meg senkinek semmi köze , a vallás el ítéli a homoszexualitast, biszexeket, az unoka tesom is biszex 19 éves de hiába imádkozik mégse szabadul meg. Úgy jó mindenki ahogy van egyedi teremtés attól hogy egy könyv azt írja ugorj a kútba nem kell bele ugrani. Csak a gyenge elméjűeket tudja a vallás uralni, egy erős ember Hisz az Istenben de nem a vallás uralja, Istennek semmi köze a valláshoz,, akkor miért van a sok éhező szenvedés, meg attól hogy valaki homokos nem árt másoknak vele , ne legyünk gyilkosak, rossz emberek adjuk meg a tiszteletet de joga van élni mindenkinek a vallás csak lelkiterrorhoz, érzelmi elme betegséghez vezet.. Isten és Jézus jó maga a szeretet. Nem ilyen ahogy le van írva
2021. jún. 22. 08:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Olvastam vhol, hogy a kereszténység azért különbözott a zsidó vallástól, mert mindenkinek kijár a mennyország, nem csak a hívōknek.
2021. jún. 22. 08:43
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Mert ezzel is motiválni próbál a vallás, hogy elhiteti veled hogy csak általa menekülhetsz meg. Vagyis egyfajta igényt gyárt saját magára. Ez az egyik legegyszerűbb marketingfogás.
2021. jún. 22. 08:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Én imádkozom naponta, hálás vagyok mindenért és érzem hogy Isten Szeret és velem van nem kell ehhez semmi felekezet se vallás
2021. jún. 22. 09:02
 4/5 anonim ***** válasza:

3

Kedves Kérdező

Isten minden korban megszervezte népének szellemi táplálását is. Az Izraeliták idejében ugyan olyan fontos volt összegyűlni Isten imádatára, mint a Jézus által alapított folytatásra.

Mert ahogy mondta: "Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden kijelentéssel, ami Istentől származik."

Az emberi társadalom vezetését abban a rendben határozta meg, hogy a népe rendszeresen jöjjön össze, és elmélkedjenek beszéljenek Isten jóságáról is, és mutassanak hálát ezért. Valamint tartsák meg, tartsák be amit kér tőlük. ebben is különböznek más népektől, emberi elrendezésektől.

Ekkor kísérte áldás az életüket.

Ha nem így lenne, akkor nem íratta volna le, mint ami fontos része az Istennek járó imádat bemutatásában.

(4Mózes 8:9) . . .gyűjtsd egybe az izraeliták egész közösségét.

(5Mózes 4:10) . . .»Gyűjtsd egybe nekem a népet, hogy hallják a szavaimat, és megtanuljanak mélységesen tisztelni engem életük minden napján ezen a földön, és megtanítsák rá a fiaikat is.«

(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Vajon miért alapította meg Jézus a gyülekezetet? Hiszen Ő a feje a keresztény gyülekezetnek. Így egységesen és helyes módon élnek Isten ezen elrendezése által is.

2021. jún. 22. 09:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Mert szenved/üres az élete = pokolban él.
2021. júl. 22. 12:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!