Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vannak olyan vallásos...

Miért vannak olyan vallásos emberek aki azt hiszik Covid oltás ördögtől való?

Figyelt kérdés
2021. jún. 19. 11:30
1 2 3
 21/27 szp72 ***** válasza:
82%

@ "Miért kellene a testembe azt a vírust újra oltással beletenni, ha nem lettem halálos beteg, és megvédett az immunrendszerem?"

Akkor természetesen nem kell. Az oltás lényege, legalábbis a régi fajtáké (mint például a kínai sinopharm is), hogy legyengített, szaporodásképtelen vírus anyagot juttatnak a szervezetbe. A szervezet immunrendszere kiiktatja a gyengített vírust, s amikor az igazi vírus támad, már nem éri készületlenül a szerveztet, mert már ott van a vírust hatástalanító ellenanyag a vérben. Szerintem óriási találmány.

@ "Valami kártyát kaptam, hogy őszig védve vagyok."

A probléma ugye csak az, hogy az ellenanyag is idővel, ha nincs újabb és újabb vírus támadás, akkor nem termelődik tovább, illetve a vírus is mutálódik, ami ellen a régi ellenanyag többé-kevésbé már nem lesz olyan hatásos.

Olyanok is vannak, akiknek az immunrendszere egyszerűen nem reagál az oltásra, s nem is készül fel a támadásra. Az újabb típusú vakcinák ha jól értem úgy működnek, hogy magát az ellenanyagot termelő RNS kódot juttatják a szervezetbe.

2021. jún. 19. 14:25
 22/27 szp72 ***** válasza:
59%

@ "Az autizmusról gondolom mindenki tudja, hogy amióta a gyerekek oltásokat kapnak, azóta emelkedett meg a számuk."

Őszintén szólva nem tudtam, s bár nem vagyok szakértő, de elég nagy hülyeségnek tűnik. A jelenség egyik magyarázata (már ha egyáltalán tényállásról van szó) talán éppen az lehet, hogy az oltás következtében kevesebb gyerek hal meg fertőző betegségben, így az autista gyerekek is nagyobb számban nem halnak meg, s élik meg azt kort, ahol már jobban látszik az autizmus.

2021. jún. 19. 14:35
 23/27 anonim ***** válasza:
70%

no 18

"A gyógyszeripar csakis a pénzről szól (a vakcina ma a legnagyobb biznisz)"

Altalaban nagyban a penzrol szol, de pl. az Oxfordi / Astra Zeneca oltasra nem tettek profitot, hanem bekerulesi aron forgalmazzak.

Az, hogy az oltas jo biznisz, még nem jelenti azt, hogy az oltas veszelyes vagy szuksegtelen.

2021. jún. 19. 15:43
 24/27 anonim ***** válasza:
89%

szp 72

A 90-es evekben terjedt ez el. Egy brit orvos megjelentett egy vizsgalatot, miszerint az MMR oltas (mumpsz, kanyaro es rubeola) egyben beadva autizmust okozhat. Ezt akkor jobbrol-balrol teszteltek, de nem tudták az eredmenyt ismételni. Viszonylag konnyen ossze lehet hasonlitani MMR-t nem kapott es kapott gyerekcsoportokat es osszehasonlitani az autistak szamat - nem volt kulonbseg. Az szolgaltatott alapot a gyanura, hogy van az autizmusnak olyan valtozata, amelynek az elso komolyabb tunetei eletkor szerint az MMR beadasa utan jelentkeznek. Ez az angol orvos, mint kiderult, gyanithatoan amerikai autista gyerekek szuleinek a pereinek sikeressegeert irta ezt a cikket. A cikket visszavontak,az orvost megbuntettek es elvettek az orvosi engedelyet. Talan azota az USA-ban el. Emiatt egy ideig, mivel a szulok feltek beadatni, kanyaro jarvanyok tortek ki Nyugaton tobb helyen, amely lehet halalos, okozhat vaksagot stb,. de mindenkeppen sulyos gyermekbetegseg.

Az oltasok nagy szama miatt, amit be is ismernek, az allergias betegsegek terjednek el inkabb, ekcema-szenanatha-asztma. En igy tudom.

2021. jún. 19. 15:56
 25/27 manly ***** válasza:
Nem mondják ezt.
2021. jún. 20. 17:03
 26/27 anonim ***** válasza:
Ezt ne az oltásra vezessük le. Ateista ismerősöktől olyan korona összeesküvés-elméleteket hallottam már, hogy sírni tudnék.
2021. jún. 21. 00:01
 27/27 anonim ***** válasza:

#26 vagyok

Korrekció: Ne a vallásra vezessük le. Bocsi, már késő van.

2021. jún. 21. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!