Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mik azok amikkel nem értesz...

Mik azok amikkel nem értesz egyet a Bibliában?

Figyelt kérdés
2021. jún. 15. 06:54
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%

"Nézd, én akkor sem hiszem el, hogy az összes olyan emlős állat, ami nem tudott vízben megmaradni (mint pl a bálna), abból mindet felvitt a bárkába."

Nézd, ezt továbbra sem állítja senki. Bálna mióta szárazföldi állat? Kicsit rendbe kellene tenni a fogalmakat, mert nem fogod megérteni. Az emlős nem egyenlő a szárazföldivel.

"Ennek biztos eldöntéséhez tudni kellene, hogy Noé korában összesen hány olyan állatfaj élt, amelyet szükséges volt felvinni a bárkára, mert nem élte volna túl."

Kb. harmadszor írom, nem kellett minden fajból felvinni.

"Vagy pl az összes létező kígyófajt, kaméleonfajt fel kellett vinni, vagy csak egyet, amiből kialakult a többi faj"

Komolyan nem tudod, mi az a rendszertani család? Összesen 2 db kígyőt kellett felvinni. ÉS ma már tudjuk a genetikából, hogy minden egyed tartalmazza a rendszertani család összes információját a genomjában. A családon belüli fajképződés mozgatórugója pedig inkább epigenetikus. De szerintem ezekről fogalmad sincs, hogy mit is jelentenek.

"Továbbá azt sem értem, hogy a rovarok hogy élték túl az özönvizet.c"

Még mindig ízeltlábúakról beszélünk, amelyeknek a része a rovarok. ízeltlábúak közül meg van olyan, minek a petéje bőven kibír fél évet vízben. A legtöbbjük petéje amúgy is vízben kel ki, víz a bölcsője. Nézd, olyan szintű biológiai-genetikai tudásbeli hiányosságaid vannak, ami nem teszi lehetővé, hogy ezt a kérdést megvitassuk. + nem tudom, hogy szándékosan-e, de félreértesz. Én meg nem vagyok a biosztanárod.

"Ennek biztos eldöntéséhez tudni kellene, hogy Noé korában összesen hány olyan állatfaj élt, amelyet szükséges volt felvinni a bárkára, mert nem élte volna túl."

Nem kell tudni, mivel még mindig nemekről (családról) beszélünk

"Sumer özönvíz-történetek (i.e. 2900 körül)"

Özönvíz kb. 4400 éve volt, 1500 év alatt nagyon torzul a szájhagyomány útján továbbadott sztori. Igazából 30 perc alatt torzul, ha mondjuk 10 emberen átmegy. Céges csapatépítőn nem játszott senki ilyet?

"Ez a történet megjelenik az Atrahaszísz-eposzban"

Mivel szintén az özönvizet túlélő 8 embertől származtak ők is... Mindenki ismerhette a sztorit

2021. jún. 15. 11:41
 22/32 anonim ***** válasza:

21 Rosszul fogalmaztam. Úgy értettem nem hiszem, hogy minden olyan állat 2 egyede elfért, ami nem élte volna túl a vizet.

Továbbá azt sem hiszem, hogy Noé korában elég volt mondjuk 2 kígyófajt vagy két kaméleonfajt felvinni, hogy aaz özönvíz után elengedve majd abból kialakult q további kb 180 további kameléleonfaj, kígyófaj, gyíkfaj stb. Ez egy hülyeség......

Egyáltalán nincs biológiai hiányosságom.

2021. jún. 15. 11:56
 23/32 anonim ***** válasza:
Ádám és Éva története is egy mese
2021. jún. 15. 12:03
 24/32 anonim ***** válasza:
21 Amúgy eléggé meggyőző, befogadható érveit vannak, csak ne lennél ennyire öntelt és elnéző, de gondolom ilyen egy jó keresztény.
2021. jún. 15. 12:08
 25/32 anonim ***** válasza:

Tényleg azon kell vitázni,hogy hány meg milyen állatot vitt fel noé a bárkára?

Inkább azon kéne elgondolkozni,hogy ekkora mesét(marhaságot) hogy lehet elhinni.

Isten tényleg ilyen módon resetelné az emberiséget amikor elméletileg bármit megtehet?

Párszáz éve már nem kötelező elhinni,nem fenyegtnek kiátkozással és kínhalállal ha azt mondod,hogy a biblia igenis egy értelmetlen tartalmú vallás mesekönyve,komolyan vétele ma már támadás a józan gondolkodás ellen.

2021. jún. 15. 12:14
 26/32 anonim ***** válasza:
A Bibliát nem a mennyországból kaptuk faxon... a Biblia emberi termék, nem istentől való... soha nem létezett egyetlen érvényes változata.
2021. jún. 15. 12:17
 27/32 anonim ***** válasza:
Az ószövetségről fennmaradt legkorábbi emlék i.e. 520 körülről származik ellentétben a korábbi azt 1000 évvel megelőző eposzokkal.
2021. jún. 15. 12:21
 28/32 anonim ***** válasza:
25, Hát igen. Istennek egy csettintése elég lenne, hogy eltűnjön minden gonosz a Földről, minek ahhoz özönvíz? Azért, mert így szebb, hatásosabb a történet.
2021. jún. 15. 12:22
 29/32 anonim ***** válasza:

"Özönvíz kb. 4400 éve volt"

Sosem volt. Egy olyan nagy víztömeg, amit a történeten szerepel kettészakította volna a bolygót. Erről volt már szó itt az oldalon. Egyértelmű, hogy a leírás szimbolikus.

2021. jún. 15. 14:16
 30/32 anonim ***** válasza:

A világon sok özönvíz volt, ezért sok nép legendájában szerepel özönvíz legenda.

A Gilgames eposz a mezopotámiai özönvízről szól, ami az ásatások szerint i.e. 2900 körül történt.

2021. jún. 15. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!