Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki meg tudná pontosan...

Valaki meg tudná pontosan mutatni azt, hogy a bibliában hol van leírva, hogy a homoszexuális bűn?

Figyelt kérdés

A napokban sokak számára egyértelmű okokból felkapott lett a kérdés, mivel a kormány minden LMBTQ "propagandát" törvénnyel akar kiszorítani a magyar médiából.

Engem ez eddig, mint hetero férfi egyáltalán nem érintett, de ez a "keresztény jobboldal vs. homoszexuális" már annyira szembeötlő, hogy érdekel, kíváncsi lettem. Meg tudnátok mutatni, hogy a biblia hol írja ezt mint bűn? Mert ha úgy vesszük a házasságon kívül együttlét is az és mivel a melegek nem házasodhatnak, így érthető. De van erre esetleg konkrétabb utalás is a bibliában, hogy miért tilos?

2021. jún. 14. 01:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
34%

"Valaki meg tudná pontosan mutatni azt, hogy a bibliában hol van leírva, hogy a homoszexuális bűn?"

Most nem túrom fel neked, de a Római levél első fejezete és már más levél is említi. De az ószövetség is elítéli elég konkrétan, bár az ószövetség nincs hatályban, de azért ésszel élünk. De józan paraszti ésszel is mindenki tudja, hogy a homoszexualitás pszichés zavar. Nem is beszélve arról, hogy a férfi nemi szerv meg a seggbe, a "jó meleg kakiba"... Ha ez valakinek normális ...

2021. jún. 14. 15:16
 22/29 A kérdező kommentje:
Utolsó. Heteróként írom, hogy ez nem egy pszichés "zavar". Aki meleg annak biztos valami más zajlik a fejében, de nem egy elítélendő dolog. Én a biblia egyes részeire voltam kíváncsi, arra pedig az előzőekben kaptam választ. Köszönöm.
2021. jún. 14. 16:34
 23/29 anonim ***** válasza:
6%

22

"nem egy elítélendő dolog."

Ha nem gyakorolja, és megfelelően él ezzel a gyengeségével, akkor nem.

Azonban Isten szerint ítélet vár azokra, akik nem küzdenek ellene, és figyelmen kívül hagyják Isten szavát.

Ezt nem Mi emberek ítéljük el, hanem a Teremtő.

A keresztény életet élő pedig elutasítja azt, amit Isten gyűlöl.

2021. jún. 14. 16:53
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Liguori Szt. Alfonz (Theologia moralis, Punctum III, 24, 25, 26)/Hieronym Noldin SJ (1940: 41) szerint a szodómia természetellenes (contra naturam) halálos bűn.

Két fajtája van.

- a tökéletlen szodómia (sodomia imperfecta): amikor heteroszexuálisok nem a megfelelő nyílásokat használják.

- a tökéletes szodómia (sodomia perfecta): amikor homoszexuálisok csinálják ugyanezt.

Az utóbbi kicsit súlyosabb, de a megítélése ugyanaz.

2021. jún. 14. 18:19
 25/29 A kérdező kommentje:
Utolsó kettőnek köszönöm szépen az értékes válaszokat.
2021. jún. 14. 23:07
 26/29 anonim ***** válasza:
69%

"Akkor vajh' az állatvilágban miért van ugyanennyi belőle?

Sőt, néhol több is?

A természet mióta természetellenes?"

Ja, hogy te állatnak tartod magad?

2021. jún. 15. 00:07
 27/29 anonim válasza:
70%

[link]

Én is pont ugyan olyan állat vagyok, mint te. Ideje lenne már kinőni a többezer éves cipőt meg könyvet és maiakat hordani és olvasni.

2021. jún. 15. 01:47
 28/29 A kérdező kommentje:
Azt azért tisztázni szeretném, hogy mint leírtam engem teljesen kívülállóként érint a kérdés. Hetero férfi vagyok és ateista. Kizárólag azért tettem fel a kérdést, mert a nagy médiavisszhang gyanánt érdekelt. Tulajdonképpen ez (is) ennek az oldalnak a funkciója. Kaptam értelmes válaszokat, de nyilván nem feltétlenül értek egyet velük. Ettől függetlenül a kérdésem megválaszolása került.
2021. jún. 15. 02:25
 29/29 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen a bibliában.

Márr milliószor leírtam, hogy amit a nyolcas ír, az mit jelent( semmi köze a homoszexualitáshoz, homoamoriához), szóval most nem fejtem ki, hogy ezek az igék mit jelentenek, de biztosíthatlak róla, hogy a bibliának, istennek, természetnek semmi baja sincs a melegséggel. Egy szükséges semleges dolog.

2021. júl. 22. 19:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!