A keresztényeknek meg kell tartani a mózesi törvényt? Szabad-e disznót enni? Miért?
Legfőképpen arra vagyok kíváncsi, hogy mit is jelent a Rómaiakhoz írt levélben, amikor Pál Lélek és testről beszél. Van egy testi és egy lelki törvény és a lélek törvényének szolgálata felváltotta a test törvényének szolgálatát vagy pedig egy törvény van, amit lehet Szent Lélekkel vagy testtel szolgálni?
Ha nem kell megtartani, akkor mért mondja Pál a törvényre, hogy jó, mért mondja János, hogy aki egyet megszeg, az az összeset megszegi, mért említi az Apsotolok cslekedetei 15. része a pogányoknak küldött levél végén, hogy "mert a Mózes hirdetői ott vannak minden szombaton a zsinagógákban" és mért mondja Jézus, hogy "fogadjatok szót az írástudóknak, mert Mózes székébe ültek"?
Ha meg kell tartani, akkor mire mondja azt Pál a Galatákhoz írt levélben (ha jól emlékszem), hogy senki ne itéljen meg szombat, ünnepek vagy étkezés tekintetében, mert ezek csak árnyékai az eljövendőknek? És mért nem kell körülmetélkedni, de minden más parancsolatot megtartani?
Amíg az ételt készítették, révületbe esett, 11és látta, hogy az ég megnyílik, és leszáll valami nagy lepedőhöz hasonló, amely négy sarkánál fogva ereszkedett le a földre. 12Benne volt ebben a föld mindenféle négylábú és csúszómászó állata, és az ég mindenféle madara. 13Ekkor hang hallatszott: „Kelj fel, Péter, öld és egyél!” 14Péter azonban így szólt: „Semmiképpen nem, Uram, mert soha nem ettem semmi közönségest vagy tisztátalant.” 15De másodszor is szólt hozzá a hang: „Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak.” 16Ez pedig három ízben is így történt, és azután az egész azonnal felemelkedett az égbe.
1Meghallották azonban az apostolok és a Júdeában levő testvérek, hogy a pogányok is befogadták az Isten igéjét. 2Amikor aztán felment Péter Jeruzsálembe, vitatkoztak vele a zsidó származású hivők, ezt mondva neki: 3„Körülmetéletlen emberekhez mentél be, és együtt ettél velük.” 4Ekkor Péter sorjában beszámolt a történtekről, és ezt mondta: 5„Én éppen Joppé városában tartózkodtam, és imádkoztam, amikor révületben látomást láttam: valami nagy lepedőhöz hasonló szállt le, amely négy sarkánál fogva ereszkedett le az égből, és lejött egészen énhozzám. 6Közelebbről megnéztem, és láttam benne a föld négylábú állatait, a vadakat, a csúszómászókat és az ég madarait. 7Hallottam egy hangot is, amely így szólt hozzám: Kelj fel, Péter, öld és egyél! 8Én azonban így szóltam: Semmiképpen sem, Uram, mert szentségtelen vagy tisztátalan még soha nem volt a számban. 9De másodszor is megszólalt a hang az égből: Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak. 10Ez pedig három ízben történt, azután az egész felemelkedett újra az égbe. 11És íme, abban a pillanatban három férfi állt meg az előtt a ház előtt, amelyben voltam, akiket Cézáreából küldtek hozzám. 12A Lélek pedig azt mondta nekem: menj velük, és ne tégy semmilyen különbséget.
10
Kedves Kérdező:
(Héberek 10:26) 26 Mert ha készakarva követünk el bűnt újra meg újra, miután pontosan megismertük az igazságot, akkor nincs többé áldozat a bűnökért,
A szándékos bűnök, nem egyszeri eset, amit pillanatnyi gyengeségből követnek el, hiszen ilyen hibákat a tökéletlenségünk miatt időnként mindannyian elkövetünk. Ők gyakorolják a bűnt. Másodszor, készakarva követik el a bűneiket vagy is romlottság már teljesen beleivódott a szívükbe. Harmadszor, nem tudatlanul vétkeznek. Tudják „az igazság pontos ismeretét” Isten akaratáról és útjairól.
Ezeket nevezzük szándékosnak, készakarva elkövetett hibának.
A Biblia az ilyen embert a leopárdhoz hasonlítja, mert az nem tud változtatni a foltjain, ezért nincs számára megbocsátás.
Az ilyen embereknek az ítélete azért lesz szigorúbb, mert a halálukkor nem a sírba kerülnek, szemben azokkal, akik a mózesi törvényt szegték meg. Azok, akikről Pál beszélt, a gyehennába kerülnek, ahonnan nincs feltámadás
Nem minden fordításban van ott, hogy újra meg újra. Akkor itt arról lenne szó, mint amit Júdás vagy János is említ a démonokról, hogy hisznek és rettegnek. Tehát olyan emberekről van szó, akik tudják, hogy vétkeznek, nem akarnak megtérni? Ezért írja később, hogy számukra már csak az ítélet rettenetes várása marad?
Azt is írja, hogy az igazság megismerése után, az igazság pedig a Megváltó.
17
Mekkora ökör vagy, nem a leopárdot dobja tűzbe, ez egy szemléltetés, hogy az sem tud a foltjaitól megszabadulni, ahogy akibe annyira beleívódott a rosszaság, hogy képtelen változtatni.
Isten senkit nem dob be sehova.
Ha egy gyom kihajt az értékes növény mellett, akkor a gyomnak nem csak a szárát vágja le, hanem gyökerestül kell kitépni, hogy nem okozzon kárt a továbbiakban.
Isten az élet lehetőségét veszi el. S nem kínoz senkit.
19
Ha képtelen önuralmat gyakorolni, és segítséget se kér, hogy leszokjon róla, akkor az szándékos.
#21 Persze hogy szándékos mert nem olyan könnyű impotensnek tettetni magad. Ezért gyehennara dobni valakit mert tombolnak a hormonok rohadt gáz!!!!
Júdás levelét meg sem említettem abban extrémebb dolgok vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!