Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény hívők(mindegy...

Keresztény hívők(mindegy milyen agázatú) hogy vagytok az evéssel? Mértékkel?

Figyelt kérdés
Pl én ma haza értek munkából ettem egy nagy tányér zöldség levest, a második féle bolognai spagetti volt szórtam rá sajtot kecsapot tettem rá ez is egy közepes adag volt. Ez nem bűn ha jól lakok? Vagyis nem hasmenésig eszem magam hanem jól lakok. Sokak szerint hallotam hogy bűn ha jó lakok. A végén megköszönöm Istennek és anyukámnak vagy mamának hogy ilyen finomat főzött…
2021. jún. 8. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az a bűn, hogy bolognaira ketchupot tettél. Nem jó rá, olaszok se tesznek ilyen jellegű ételekre ilyet.
2021. jún. 8. 21:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az lenne bűn ha hányásig ennéd, de az valós mert pocsékba megy ami kitacsolsz xd.

A bibliaii 7 főbűn egyike a torkosság, de vajon csak az ételre vonatkozna vagy más egyébb pazarló életvitelre amit minden keresztény es ember él?

Ne törödj vele hogy mennyit eszel amig jól esik és a hulladékot a helyén (a szelektívbe) kezeled.

2021. jún. 8. 21:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha ettél levest is, akkor rendben van. Nem csak finom, hanem egészséges és legalább foglalja a helyet mástól.

Viszont annyit kell enni, amennyi jól esik. És nem hányásig...

2021. jún. 8. 21:41
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

(Lukács 21:34, 35) 34 Vigyázzatok magatokra, nehogy a túlzott evés, a mértéktelen ivás meg az élet aggodalmai lefoglaljanak benneteket, és nehogy hirtelen, egy szempillantás alatt érjen el benneteket az a nap, 35 mint valami csapda. . .

Isten nem ítéli el a jól lakást. A baj akkor van, ha az evést természet ellenesen veszik magukhoz. Az emésztés is tönkre megy, és a figyelmet is eltereli a fontosabb dolgokról. Hiszen ha valaki tele eszi magát, az vagy elalszik, ellustul, és nem fogja tudni azokat a dolgokat megtenni, ami az élethez szükségesek, a keresztény életet is idekapcsolva.

A keresztény az evést sem használja fel az Istentől kapott egészsége rovására. Ugyan olyan mint a dohányzás. Isten mohóságnak tekinti, ami egyenlő a bálvány imádással.

(Vannak akik egy betegség miatt élnek úgy, azoknak támogatást kell nyújtani, és nem elítélni)

(Kolosszé 3:5) . . .vagy mohók legyetek, ami bálványimádás.

(Kolosszé 3:5) 5 Öljétek meg azért földi testtagjaitokat . . .a mohóság dolgában, ami bálványimádás.

2021. jún. 8. 21:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, de ez a kereszteny Isten sok mindent el ítél olyanokat is ami logikátlan. Nem tudom hogy vagytok ti boldogok ennyi korlat mellet… oké a szeretet bekesseg jo dolgok meg jot tenni de se szex semmit nem hagy az Istenetek mintha bábok lennetek mindenbe bele szol. Ha van Isten hiszem hogy nem ilyen! Mert ha ilyen akkor ajaj vege mindenkinek! Szeret mindenki elni ahogy neki jo! En is probaltam hozzatok hasonloan de ennyi korlat mellet nem lehet boldognak lenni! Az orvos azt mondta higyjek Istenben de legyek önmagam , igy elek 3 eve es higyjetek el nem lopok nem csalok nem drogozok nem gyilkolok! De a sajat eletem elem tudom hogy a jo Isten is ezt akarja nem ezt a hulye sok korlátot
2021. jún. 8. 21:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Most mi bajod van? Mindenki azt írta, hogy zabálhatsz, akkor miért háborogsz?
2021. jún. 8. 21:52
 7/10 anonim ***** válasza:

5

Már megbocsájts, de most az evésről beszéltünk. Hogy jön ide a paráznaság.

Isten nem tiltja a nemi életet törvényes házasságon belül. Tehát nincs korlát, ha adva vannak azok a körülmények, amit Isten felállított.

Azt pedig , hogy valaki hisz Istenben az egy dolog.

az ördögök is hiszik hogy egy Isten van, de nem élnek úgy, ahogy Isten mondta, ezért elfognak pusztulni.

A hit semmit nem ér, ha az általa felállított erkölcsi elveket megtagadod, és világi módon élsz.

A keresztény ember nem él világi életet. Jézus sem kötötte a boldogságot sem a szexhez, sem a házassághoz.

2021. jún. 8. 22:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Megint beleszaladtatok ennek a tökkelütött parasztnak a kérdésébe. Mikor fogjátok már észrevenni, mikor ő ír ki egy kérdést?
2021. jún. 8. 23:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt is az orvos mondta, hogy naponta jelentsd ki ugyanazt az 5-6 marhaságot?

"nem lopok nem csalok nem drogozok nem gyilkolok!"

Ezt örömmel halljuk (immáron századjára), de ezeknek mi közük az valláshoz, ezeket a világi törvények tiltják.

2021. jún. 9. 07:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Annyit eszem amivel már nem vagyok éhes, de nem is leszek tele
2021. júl. 9. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!