Valláskárosult lettem talán? Vagy csak tévútra jutottam?
Hiszek Jézus Krisztusban, mint a meg váltóban és rendszeresen olvasok Bibliát, illetve járok gyülekezetbe. Isten hatalmas gyógyulásokon vitt keresztül és szépen elkezdte rendberakni az életem. Nagyon hálás vagyok Neki érte. Egy karizmatikus gyülekezetbe járok, de én nem tapasztaltam a szabadulásom alkalmával ilyen transz állapotokat és nem kezdtem el rángatózni, vagy a földön fetrengeni. Illetve a bemerítkezésem alkalmával nem kezdtem el ezt az úgymond "nyelveken szólást" sem. Viszont látok ilyen döntögetéseket, meg ultra/hiper érzelmi állapotokat és én egyszerűen nem tudok ezzel azonosulni. Plusz a Bibliát olvasva, tanulmányozva felfedeztem pár téves tanítást is.
Ördögi megszállott lennék, amiért nem vagyok ilyen túlbuzgó keresztény?
"mintha ki akarnák használni"
Nem mintha, ki is akarják valószínűleg. A szekták arra épülnek sokszor, hogy az emberek függőségein, traumáin keresztül férkőznek közel.
Amúgy az nagyon jó dolog, hogy megtértél, próbáld esetleg folytatni az utad egy történelmi gyülekezetben, mint katolikus, evangélikus, ortodox, stb...
"Már ne is haragudj, de ez inkább hangzik egy szektának, mint egy tényleges keresztény "
Ez a rángatózás, meg össze-vissza beszélés a Németh Sándor féle HITgyülire jellemző parasztvakítás!
qkker1
Nem oda járok, de egy hasonló helyen vagyok. Pénzt nem követelnek tőlem, de azt igen, hogy a tanítómnak minden szavát elhiggyem, mert ő már annyi ember életét mentette meg. Kicsit olyan, mintha a mennyiséget is alapul vennék egyesek. Illetve volt az irányomba egy megjegyzés, amikor nem értem rá, mert tanulnom kellett és nem tudtam elmenni egy tanításra, hogy biztos a sátán befogja a fülem :o
Én már tényleg nem tudok hinni az ilyen marhaságokban. Isten szereti az embert. És Isten nem erőszakos, nem követelőzik és legfőképpen nem hagyja az embert magára, én hiszem, hogy így van.
#11 és #13
Egyébként elgondolkodtam ezen is. Lehet, hogy tényleg egy nem újhullámú gyülekezetbe kellene menjek, hanem egy történelmi, vagy konszolidált felekezetbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!