Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted ez így jó? Vagy...

Szerinted ez így jó? Vagy valamin változtassák?

Figyelt kérdés

21 F vagyok, Római katolikus.

Járok templomba, minden nap imádkozom, tisztelek mindenkit, szoktam segíteni másoknak, a legjobbra törekszem, a magán életemben nem cigizem, sőt alkoholt energia italokat sem fogyasztok... Nem jártam sosem buliba, nem vonzanak a bulik. Mivel sajnos sok fiatal drogozik ott meg mindenféle rossz társaság. Igyekszem szeretetben , kedvességben lenni minden emberrel. Azonban szeretem a házibulit de csak a családi bulit mondjuk ünnepeljük apa vagy anya szülinapját jönnek a mamáék, nagy bácsimék jót bulizunk együtt, eszünk iszunk ( szerintem nem baj, de sok keresztény akinek mondtam el ítélt emiatt) meg van 2 éve barátnöm akivel már le feküdtem nem volt kedvem várni házasságig évekig eltartana nem érdemes mert az idő szalad! Véleményem szerint ha úgy élünk hogy mást nem bántunk vele miért ne! És az egyházat nem avatom bele a magánügyeimbe( szexuális életem, baráti körök) én katolikus létemre nem gyóntam sosem papnak, kivéve egyszer mikor első áldoztam, én Istennek gyónom meg vétkeim,! Minden este imádkozom de elgondolkoztam: Pontosan nem tudjuk ezt se hogy akihez imádkozunk Létezik e egyáltalán, tudom sok fanatikus van akik mondják a halál után menny van, pokol van szerintem senki élő ember nem tudja. Amire törekedni kell a szeretet de valahogy élni is kell. Néha kis családi buli, grillezés, vagy valami..... egyszer élünk ezen a foldon utánna kitudja mivan.

2021. jún. 3. 17:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
ő az aki mindig ír privátban?:D
2021. jún. 4. 14:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Igen, bár több accounttal is szokott, mert tiltok egyet, később megjelenik újjal.
2021. jún. 4. 14:36
 13/16 anonim ***** válasza:
11# Igen. Kicsit kattant. De leginkább rosszindulatú.
2021. jún. 4. 16:25
 14/16 anonim ***** válasza:
Akkor nem értem minek rakta ki ezt a kérdést..
2021. jún. 4. 16:35
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem vagy keresztény. A krisztusi tanításokban és a kereszténységben nincs olyan, hogy valami nem tetszik és nem tartod be és valami tetszik és betartod. Ki vagy te? Isten? Hogy azt gondolod, hogy jogod van a krisztusi tanokat felülbírálni és egyes keresztényi erkölcsi gondolatokat elutasítani vagy haszontalannak bélyegezni. Ökumenikusan a keresztény hit nem attól függ, hogy rendszeresen milyen gyakran templomba jársz-e, az már felekezetenként eltér, hogy a misék/istentiszteletek látogatását mennyire tartja fontosnak. A római katolikusok szerint bűn ha nem mész misére elrendelt ünnepen, a reformátusok úgy gondolják, hogy nem csak ezt jelenti a vasárnap megtartása.

Az, hogy szereted a grillezéseket, házibulikat még nem elítélendő, ha mértéktartó vagy.

Az viszont már a római katolikusok szerint halálos bűn, ha házasságon kívül szexeltél, vagyis paráználkodtál és buja voltál.

Az pedig szintén bűn, ha nem CSAK és kizárólag az Urat imádod vagy nem imádod, mert kétségbe vonod a létezését.

2021. jún. 21. 22:23
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

15. vagyok.

Illetve a házasságon kívüli szex ökumenikusan bűn, de a római katolikusoknál ez halálos bűnnek számít.

2021. jún. 21. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!