Szerinted ez így jó? Vagy valamin változtassák?
21 F vagyok, Római katolikus.
Járok templomba, minden nap imádkozom, tisztelek mindenkit, szoktam segíteni másoknak, a legjobbra törekszem, a magán életemben nem cigizem, sőt alkoholt energia italokat sem fogyasztok... Nem jártam sosem buliba, nem vonzanak a bulik. Mivel sajnos sok fiatal drogozik ott meg mindenféle rossz társaság. Igyekszem szeretetben , kedvességben lenni minden emberrel. Azonban szeretem a házibulit de csak a családi bulit mondjuk ünnepeljük apa vagy anya szülinapját jönnek a mamáék, nagy bácsimék jót bulizunk együtt, eszünk iszunk ( szerintem nem baj, de sok keresztény akinek mondtam el ítélt emiatt) meg van 2 éve barátnöm akivel már le feküdtem nem volt kedvem várni házasságig évekig eltartana nem érdemes mert az idő szalad! Véleményem szerint ha úgy élünk hogy mást nem bántunk vele miért ne! És az egyházat nem avatom bele a magánügyeimbe( szexuális életem, baráti körök) én katolikus létemre nem gyóntam sosem papnak, kivéve egyszer mikor első áldoztam, én Istennek gyónom meg vétkeim,! Minden este imádkozom de elgondolkoztam: Pontosan nem tudjuk ezt se hogy akihez imádkozunk Létezik e egyáltalán, tudom sok fanatikus van akik mondják a halál után menny van, pokol van szerintem senki élő ember nem tudja. Amire törekedni kell a szeretet de valahogy élni is kell. Néha kis családi buli, grillezés, vagy valami..... egyszer élünk ezen a foldon utánna kitudja mivan.
Szájkeresztény vagy. A tízparancsolatból a neked tetszőket tartod meg. Semmi különös, csak a szokásos "jó ember vagyok, mert járok templomba"-énkép.
Sok boldogságot kívánok!
Akkor nem vagy keresztény. Nem kell itt fényezned magad, amúgy is tudjuk, hogy te írod mindenkinek a mocskolódó leveleket, te vagy az, akinek a száját savval kéne kimosni, olyan gusztustalan. Igazából mit hiszel magadról? Hogy ilyen romlott belsővel te jó ember vagy? Még az sem vagy. Egy gusztustalan módon beszélő önelégült valaki, aki azt hiszi, hogy a neki tetsző dolgokat be kell tartani és ennyi a hit.
Előbb keresd Istent. És szólj, ha megvan, utána már fogunk tudni veled beszélgetni, addig nem.
"Vagy valamin változtassák?" Ó, igen: ne hazudd, hogy katolikus vagy. Se azt, hogy hívő.
"Szerinted ez így jó?" Minek is tennéd?
Kedves Tamás! Tavesz Baktale
Nem értem miért kell így viselkedni? Azt, hogy miként kell egy kereszténynek élnie, azt nem Te határozod meg. Ádám is ment a saját feje után, és lásd mi lett a vége. Isten nem ezért állított fel erkölcsi elveket, hogy azt ne tartsd be. Hiszen pontosan ettől függ, hogy milyen lesz a jövőd.
Azt írod, hogy nem tudjuk, létezik-e Isten vagy sem, és azt sem, hogy mi van a halál után.
De bizony tudjuk, hiszen emberek az életük kockáztatásával írták a Bibliát, hogy Te tájékoztatást kapj, és megtudd ezekre a kérdésekre a választ. Isten nem hagyta magára az embereket sohasem. Mindig is elmondta amit tudnunk kell. Ellenben nem lenne jogos a számon kérés.
A magán életedhez valóban nincs köze senkinek, de Istennek igen.
Aki a törvényes házasság előtt él szexuális életet, az megszentségtelenítette a házaságyat, így nem tisztán kerül kapcsolatba a férjével, vagy a feleségével.
Isten ezt a törvényt hozta. Ha nem tartod be, jogod van hozzá. Azonban amit teszel, azért felelőséggel tartozol, amikor eljön az idő.
Isten pedig a Földre, nem csak rövid időre tervezte az életet az emberek számára. Az engedelmességen múlik, hogy kinek mennyi időt élhet.
Ádám lemondott az örök élet lehetőségéről, Jézus pedig visszavásárolta azt az utódai számára.
Ádám jogosan halt meg. Jézus viszont ok nélkül, azért vállalta a halált, hogy Te élhess. Sajnos a szavaiddal, és a tetteiddel meggyalázod ezt az áldozatot. Egyáltalán nincs benned értékelés, és hála.
De ezt már megbeszéltük, hiszen sokszor írtál már erről, és még privátban is gyalázkodtál, annak ellenére, hogy szeretettel próbáltam veled beszélgetni erről. Sajnálom, hogy a jó érzés valahogy nem gyökerezik meg benned.
Nem a világi haverok fogják megmenteni az életedet.
Szeretettel, egy jó barátod.
Talán még annyit, hogy a grillezésben, egészséges kikapcsolódásban semmi rossz nincs. Isten nem tiltja, hogy jól érezd magad, és kikapcsolódj.
A baj a részegség, és az erkölcstelenség, amikor az ember kivetkőzik magából, és az állat alatti szintre süllyed.
Ha pedig kereszténynek szeretnéd hívni magad, akkor tegyél érte. Csakhogy tudd:
Keresztény: Krisztust követő, utánzó.
A keresztény életet élő, a nap 24 órájában így is él.
TE nem vagy még arról sem meggyőződve, hogy van Isten vagy nincs. Akkor hogyan nevezed magad kereszténynek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!