Milyen hasznos származik abból ha belépek egy ilyen vallási szervezetbe? (hit gyülekezete, Jehova tanúi, szcientológia)
"A "vezetők" nem laknak kastélyokba, nincs külön otthonuk, ott laknak, ahol dolgoznak. A gyülekezet vezetői pedig világmunkából keresik a kenyerüket."
Nem feltétlenül anyagi haszonra gondoltam. A hatalom érzete is lehet egy olyan jutalom, ami a kárpótol a "felelősségteljes" munkáért. Nem azt akarom mondani, hogy minden vezető ilyen, de azért hallottam egyet s mást. Biztos vannak olyanok is, akik valóban a közösség érdekében dolgoznak, és nem mámorosodnak meg a hatalomtól.
12
Ez valóban elfordulhat. Hiszen minden korban voltak ilyenek, Jézus korában is voltak, akik beszivárogtak haszonlesésből. De az ilyen személyek előbb vagy utóbb kikerülnek Isten támogatása alól. Ezt nem lehet kivédeni. A Bibliában számos ilyen esetet olvashatunk akár az Izraeliták esetében, akár az első keresztény gyülekezetben.
Vidiripi
"Megfigyeltem hogy ezekben az egyházakban jól szitualt emberek a tagok és hogy összetartó közösségek, segítik egymást."
Ugyan ezt megfigyelheted a tűzoltóknál is! És ők sem fejre esettek!
- Konkrétan Jehova tanúival kapcsolatban van személyes tapasztalatom! Segítik egymást mint a legtöbb közösség tagjai. Más egyházak tagjai is segítik egymást ebben nincs semmi rendkívüli ez a természetes. De ahogy írtam is nem vallásos közösségek tagjainál is megfigyelhető hasonló dolog!
"Hogy rossz képet festenek némely hitéletről, az Jézus idejében is megvolt."
Írja egy Jehova tanúja! De szeretném felvilágosítani hogy más egyházak tagjairól is festenek ilyen képet nem csak róluk! Persze Jehova tanúi valahogy nem tudnak ezekről. Valahogy mindig az van hogy őket piszkálják ,üldözik ,rágalmazzák ,szidják ,stb. Fura módon nekem az a tapasztalatom hogy ez nem igaz. Nem csak őket hanem másokat!
Szóval haszon vagy sem lesz egy ilyen csak minket érzésed ha kellően beszippant ez a közösség!
"Nagyon fontos, hogy mindig Isten szavát vedd alapul."
Ezzel teljesen egyetértek! De ez nagyon nehéz lesz Jehova tanúinál mert az Őrtorony szervezet valahogy mindig beleszól ebbe az alapba!
Mert őket a szellem vezérli! Jelentsen ez bármit is mert képesek ugyan abban a dologban 7-8 alkalommal is tévedni!
De még is ők tudják hogy mi az alap! Csak arra nem sikerült rájönnöm hogy miben is különböznek akkor az átlag embertől ,mert nem hoznak kevesebbszer rossz döntéseket. De az ő döntéseik 8 millió ember életére hathatnak ki. Talán ez az egyetlen különbség semmi más!
"Jehova Tanúja csak úgy lehet valaki, ha előszőr is megismerkedik Isten szavával, de nem felületesen. S ha megtudja mondani, miért döntött így, és érti mit jelent így élni, és vállalja, akkor keresztelkedhet meg."
Jehova tanúja úgy lehet valaki hogy megismerkedik az Őrtorony tanításokkal és tanulmányozza azokat! Kérdés felelet formájában történik ez a tanulmányozás.
Egy Őrtorony kiadványt kezdenek el az érdeklődő személlyel tanulmányozni. Egy részt felolvas ez a személy majd kérdéseket tesznek fel neki az olvasott részből. Általában 2 könyvet szoktak áttanulmányozni és aztán kérheti az illető azt hogy megkeresztelkedhessen. Persze lehetnek eltérések attól függően hogy hogyan halad a tanulmányozással mennyire aktív. A feltett kérdéseket hogy képes megválaszolni ,stb.
Aztán ha elérkezett az idő akkor egy komolyabb beszélgetés következik az adott gyülekezet vezető tagjával és ha a vezető/vezetők is úgy dönt hogy alkalmas a tanulmányozó a keresztelkedésre akkor megindul a hivatalos eljárás. Levelezés a fiókhivatallal és a legközelebbi kongresszuson sor is kerülhet a keresztelkedésre!
"Az egység pedig a legfontosabb, hiszen az a szeretet egyesítő kötele. Ahol széthúzás van, ott felbomlik az egység, és elszakad a kötél."
Ebből is láthatod hogy Jehova tanúinál az egység a legfontosabb! Igaz hogy ezt illetően a Biblia más álláspontot képvisel de ilyen apróságon ne akadjunk fel. Az Őrtorony szervezet jobban tudja! Vezérli őket a szellem!
"A hasznot pedig Isten szavatolja. Pénzért nem megvehető dolgokat ajánl a Teremtő, ha valaki a Fia által alapított egységes keresztény nyájhoz tartozik. Ez pedig az Ádám miatt elveszített örök élet lehetősége, betegség, és halál nélkül. Ez a nagyon közeli jövőre nézve haszon, nagy nyereség."
Igen ez így van! Csak épp a kettő legfontosabb maradt ki a felsorolásból. Ilyen ez az Őrtorony tanítás!
Az egyik a bűnbocsánat! Az hogy a bűnös ember - minden ember bűnös - Krisztus által megszabadulhat a bűntől. A másik dolog pedig az hogy az ember kapcsolata újra rendeződhet a mennyei Atyával szintén Krisztus által!
Ez a két legfontosabb tényező! És mindezek következménye az hogy a mennyei Atya újra örök életet ad a Krisztus által újjászületett embernek.
Kérdező: "Milyen hasznos származik abból ha belépek egy ilyen vallási szervezetbe? (hit gyülekezete, Jehova tanúi, szcientológia)"
#13#: "Semmilyen".
Teljes mértékben egyet értek! Semmilyen haszon nem származik belőle! Ki mit ért haszon alatt? Vállalnom kell egy hamis vallást csak azért, hogy anyagilag támogassanak???? Ezt nevezik megalkuvásnak! Csak azért legyek Jehova tanúi tag, Hit gyülekezetes, Szcientológia tag, hogy anyagilag jobb életem legyen??? Cserébe fizetnem kell a tizedet és ellátnak hitető agymosással amiből aztán nincs kiszállás??? Na neeeee!!! És vannak akik bedőlnek és igent mondanak ezekre!!! Vannak és bizony nagyon sokan. De hát ilyen az élet, kevesen vannak a választottak ISten igazságában, a Jézus Krisztusban!!! 10-ből csak egy igazul meg.
A szcientológusokat messziről kerüld el.Ajánlom a Míg végül semmid sem marad című filmet,fennvan a videómegosztón.Vagy épp Leah Remini sorozatát.
Vagy csak vess egy pillantást Tom Cruise eszelős vihogására. ;)
Úgy vélem, hogy sok embernek igénye van egyfajta "valahová tartozás" érzésére. Ezért lépnek be olyan szervezetekbe, ahol aztán - tiszt. a kiv. - manipulálják, irányítják őket.
Jómagam pl egészen autonóm vagyok. Úgyhogy nekem ilyesmi nem kell. A filozófiákat és a vallásokat én "alkalmazott tudomány"-nak tekintem, azaz amit fel tudok használni a saját javamra belőlük, azt használom, de nem vetem magam alá semminek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!