Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Helyes ha nem akarok kimenni...

Helyes ha nem akarok kimenni a temetőbe a nemrég elhunyt testvéremhez?

Figyelt kérdés
Mivel dühös vagyok Istenre mert 37 évesen elvette a testvérünket és úgy gondolom hogy csak még jobban fáj ha elmegyek oda és úgy gondolom hogy mit nyerek én és mit nyer a halott testvérem vele aki már nincs köztünk hogy meglátogatom?Mi értelme van? Pro és kontra érveket várok.

2021. jún. 2. 17:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
A temetőbe járást kizárólag saját maguk csinálják az emberek, hogy a halott sírjánál megemlékezzenek a halottról. Ha te úgy érzed, hogy ez neked csak fájdalommal járna, az teljesen érthető, akkor ne menjél!
2021. jún. 2. 19:22
 12/23 KZitus ***** válasza:
47%

Szia

Őszinte részvétem.

Amikor meghalt az anyukám, és a temetés után először mentem ki a temetőbe, nagyon rossz hatással volt rám. Ott álltam a sírja mellett, és nem tudtam elfogadni azt, hogy ott van a lábam mellett nem messze, és már nem ápolhatom, nem érinthetem meg, nem láthatom.

Én sem tudtam jó ideig ismét kimenni a sírhoz.

Őszinte részvétem.

Amikor meghalt az anyukám, és a temetés után először mentem ki a temetőbe, nagyon rossz hatással volt rám. Ott álltam a sírja mellett, és nem tudtam elfogadni azt, hogy ott van a lábam mellett nem messze, és már nem ápolhatom, nem érinthetem meg, nem láthatom.

Én sem tudtam jó ideig ismét kimenni a sírhoz.

De a válaszokból láthatod, minden ember másként gyászolja a szerettét.

Úgy hogy ebben a dologban nincsen helyes, vagy helytelen.

Az érzéseidet jelenleg ne kösd össze Istennel. Mert sajnos már 6 ezer éve még senkinek sem sikerült elmenekülni a haláltól. De Isten annyira szerette a testvéredet is, hogy a Fiát adta érte, hogy lehetőséget adjon neki a feltámadásra. Talán vigasztaló lenne a számodra, ha ennek utána néznél a Bibliában.

Nekem az anyum halála után ez segített a leginkább.

Úgy hogy ebben a dologban nincsen helyes, vagy helytelen.

Az érzéseidet jelenleg ne kösd össze Istennel. Mert sajnos már 6 ezer éve még senkinek sem sikerült elmenekülni a haláltól. De Isten annyira szerette a testvéredet is, hogy a Fiát adta érte, hogy lehetőséget adjon neki a feltámadásra. Talán vigasztaló lenne a számodra, ha ennek utána néznél a Bibliában.

Nekem az anyum halála után ez segített a leginkább.

2021. jún. 2. 19:47
 13/23 A kérdező kommentje:
11es és 12es válaszoló, nagyon köszönöm a válaszotokat nagyon fontos amit leírtatok.12es válaszoló neked is őszinte részvétem! És utána el tudtál menni hozzá fájdalom nélkül? Tudom hogy csak én tudom eldönteni ezt a kérdést.
2021. jún. 2. 19:54
 14/23 KZitus ***** válasza:
97%

Egy idő után kénytelen voltam, de már nem volt rám annyira rossz hatással.

Ma már el tudok menni hozzá fájdalom nélkül, mert megvagyok győződve a feltámadásáról, a sírjára azt az idézetet írattam amiben ő is hitt:

"Szólítani fogsz, és én válaszolok neked. Vágyakozol majd kezed műve után." Jób 14:15

Szóval ez hatalmas segítség a gyászomban, mert ez teljesen bizonyos. Anyum csak elutazott egy időre...annyira közel van már!

2021. jún. 2. 20:42
 15/23 A kérdező kommentje:
Ez igaz! Képzeld mi azt írtuk a sírtáblára hogy "Te örökké élni fogsz,nekünk te nem haltál meg!"
2021. jún. 2. 20:59
 16/23 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező, ezt csináld úgy, ahogy neked a legjobb. Végül is neked kell feldolgozni a gyászt, nem pedig a szegény testvérednek.

Ha nem tudsz békében kimenni hozzá, akkor ne menj, hanem esetleg gyújts otthon gyertyát, az talán megnyugtat.

2021. jún. 2. 22:39
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Normális folyamat mindenki másként éli meg a gyászt.Amikor meghalt apám másnap mentem ki a temetőbe,hat héttel a halála után meg a születésnapján utána egy ideig nem.A két év alatt 10-15 alkalommal lehettem kint nála,nem éreztem hogy kikell mennem,másként gondoltam rá és az segített a veszteségben.A sír látogatása valami miatt nem tett jót.Ő sose volt nagy temető járó még élt.

Pár napja a nagymamám ment el...hozzá úgy érzem többször kifogok menni,a sírja mellett valamiért megnyugvást találok. Ő viszont még jól bírta magát kijárt a temetőbe mikor kisebb voltam emlékszem minden vasárnap délután kiment a szüleihez és körbejárta a közeli hozzátartozók sírját. Ilyenkor sokszor engem is vitt.

2021. jún. 11. 09:24
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2021. jún. 11. 17:59
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez fura lesz, de nem biztos, hogy az a legjobb neked, amit a legjobbnak érzel. Azt írod, csak még jobban fájna. De talán pont az tenne jót hosszútávon, hogy ott kénytelen vagy szembenézni a veszteséggel, rád tör teljes súlyával, aminek hatására talán jól kisírod magad, és utána kicsit megkönnyebbülsz. Később pedig majd a továbbélést segítheti, ha elválasztod azt a helyet, ahova időnként kijársz, és amit 100%-ban csak a rá való emlékezésnek szentelsz, és a hétköznapokat, amiket az élők világában töltesz, ahol azokkal kell elsősorban törődnöd, akik körülötted élnek, és akiknek szükségük van rád, akik miatt erősnek kell lenned.
2021. jún. 20. 17:15
 20/23 A kérdező kommentje:
19 es Köszönöm, megfontolom az érvelésed mert ésszerűnek tűnik.
2021. jún. 20. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!