Nem beszélhetek senkivel (a családból sem) az elhunyt testvéremről?
7 éve halt meg. A család szóba se hozza. Ha a feleségemnek is megemlítem, elsírja magát és rámszól hogy ne beszéljek róla. A család többi tagja ugyanez, nincs senki akinél szóba hozhatnám. Nekem lenne arra igényem, hogy pozitív, vidám történeteket felelevenítve emlékezzek meg róla. Pl gyakran eszembejut ha kijön valami tech újdonság, hogy mennyire örült volna neki. Voltunk nemrég egy Tesla villanyautó kipróbáláson és akkor is kimondtam, hogy bárcsak itt lehetne, milyen boldog lenne! Persze megkaptam a magamét, hogy elrontok mindent és ne hozzam szóba többé. Pedig nekem minden boldogságomban ő jut eszembe először.
Másnál is van ilyen a családban? Hogyan lehet ezen javítani, hogy én is feldolgozhassam valamennyire?
Látom régi kérdés, de mivel csak egy válasz van, ami szöges ellentéte az én véleményemnek, válaszolok.
Ahogy a mondás tartja: halottról vagy jót, vagy semmit! Ezt az ökölszabályt betartva lehet, sőt, szerintem kell az elhunyt szeretteinkről megemlékeznünk, az emléküket felidéznünk.
Szerintem egyáltalán nem az a cél, amit a #2 ajánl, hogy feledkezz meg teljesen a testvéredről, és ne beszéj róla. Ha valakit szerettem, természetes, hogy a szeretteimmel időnként felidézzük az emlékét. Szerintem inkább azok nem dolgozták fel, akik nem hajlandóak beszélni róla.
Talán egy évfordulón, vagy halottak napján újra szóba hozhatod, nagyon is helyénvaló pár kedves emléket feleleveníteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!