Túlvilág látás? Mit gondolsz erről?
Egy kérdés:
Honnan tudod, hogy van egy Isten?
A Jézus Krisztus nevét miből ismered?
Ha pedig van Isten, akkor az ember milyen okkal, vagy céllal hozta létre?
Honnan tudhatjuk, hogy Isten miért hozott létre minket? Vár e valamit tőlünk? S ha igen, akkor az elvárásairól hogyan szerezhetünk tudomást?
Hinni kell kedves kérdező, olvasni az Igét és nem túltolni a túlvilág gondolkodást :)
Ez csak az én véleményem persze :D
Én is keresztény vagyok,de azt gondolom, hogy túlzottan a túlvilágra koncentrálni nem érdemes, mert Isten az igaz bíra, és a földi halál után derül ki minden igazság. Én hiszem, hogy létezik a menny és a pokol is. És jól mondod: szeretni kell :) az a legfontosabb.
Kedves kérdező! Sok kérdést tettél fel. Én csak egyre szeretnék válaszolni, mégpedig a "túlvilág"-ról.
Nézzük meg, hogy a túlvilág, azaz a tüzes pokol tanítása honnan ered. A különböző nemzeteket, pl Babilon és Asszír vallásokban a borzalmak helyének ábrázolták, hatalmas démonokkal és ádáz istenekkel. (The Religion of Babylonia and Assyria, Boston 1898 Morriss Jastrow 581.o)
Az egyiptomi vallásokban is találhatunk a túlvilágra utaló bizonyítékokat. Még a Buddhizmusban is i.e. VI. században már kialakult a túlvilági tanítás mind a forró, mind a hideg pokolról. Nem kell messze menni ,olaszországi katolikus templomokban túlvilági jelenetek ábrázolódnak a freskókon. Ami az etruszkokhoz vezethető vissza. Gyakorlatilag minden népcsoportnak van ilyen irányú elképzelése.
Ennek az Istent gyalázó tanításnak a gyökerei sokkal mélyebben vannak. Ezek az elképzelések mint a gyötrelem a túlvilágba, vagy a tüzes pokol rágalmazzák a szerető Istent. Ez a tanítás nincs benne a Szent Bibliába, de az benne van, hogy kitől származik. János 8:44
"Az gyilkos volt kezdettől fogva, és eltért az igazságtól, mert nem szereti az igazságot. Azért hazudik, mert ő ilyen. Ő hazug, és a hazugság atyja"
Ez a tanítás Isten legfőbb rágalmazójától származik (az Ördögtől akinek a neve azt jelenti "rágalmazó"), és Jézus Krisztus nem véletlenül nevezte a "hazugság atyja"-nak. Mert az egész földet félrevezeti ezzel a tanítással is. Mivel nincs túlvilág ezért nem is láthatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!