Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Túlvilág látás? Mit gondolsz...

Túlvilág látás? Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés
Azt mondom hiába a sok vallás minden azt hogy halál után menny pokol van e vagy egyáltalán van e valami szerintem nem tudja senki, se pap, se pápa, se Pásztor se orvos senki mert mindenki : EMBER. Ezt nem tudjuk, hiába erőszakoskodik néhány szélsőséges Pásztor akkor se tudja. De egyben biztos vagyok: A keresztény Isten “Mennyei Atya” a leghihetőbb Istenség az egy igaz Teremtő és az ő egyszülött Fia a Megvalto Úr Jézus Krisztus meg a Szentlélek. Szentharomsag Egy Isten! De ezt se tudjuk hogy igy van e , senki se tudja aki elő ember lehet hinni meg jo embernek lenni de mást nem tehetunk, elni kell nem a túlvilágon agyalni, szeretni nevetni elni mig vagyunk
2021. máj. 31. 20:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy kérdés:

Honnan tudod, hogy van egy Isten?

A Jézus Krisztus nevét miből ismered?

Ha pedig van Isten, akkor az ember milyen okkal, vagy céllal hozta létre?

Honnan tudhatjuk, hogy Isten miért hozott létre minket? Vár e valamit tőlünk? S ha igen, akkor az elvárásairól hogyan szerezhetünk tudomást?

2021. máj. 31. 21:00
 2/4 anonim ***** válasza:

Hinni kell kedves kérdező, olvasni az Igét és nem túltolni a túlvilág gondolkodást :)

Ez csak az én véleményem persze :D

Én is keresztény vagyok,de azt gondolom, hogy túlzottan a túlvilágra koncentrálni nem érdemes, mert Isten az igaz bíra, és a földi halál után derül ki minden igazság. Én hiszem, hogy létezik a menny és a pokol is. És jól mondod: szeretni kell :) az a legfontosabb.

2021. jún. 1. 08:24
 3/4 Dorkász06 ***** válasza:

Kedves kérdező! Sok kérdést tettél fel. Én csak egyre szeretnék válaszolni, mégpedig a "túlvilág"-ról.

Nézzük meg, hogy a túlvilág, azaz a tüzes pokol tanítása honnan ered. A különböző nemzeteket, pl Babilon és Asszír vallásokban a borzalmak helyének ábrázolták, hatalmas démonokkal és ádáz istenekkel. (The Religion of Babylonia and Assyria, Boston 1898 Morriss Jastrow 581.o)

Az egyiptomi vallásokban is találhatunk a túlvilágra utaló bizonyítékokat. Még a Buddhizmusban is i.e. VI. században már kialakult a túlvilági tanítás mind a forró, mind a hideg pokolról. Nem kell messze menni ,olaszországi katolikus templomokban túlvilági jelenetek ábrázolódnak a freskókon. Ami az etruszkokhoz vezethető vissza. Gyakorlatilag minden népcsoportnak van ilyen irányú elképzelése.

Ennek az Istent gyalázó tanításnak a gyökerei sokkal mélyebben vannak. Ezek az elképzelések mint a gyötrelem a túlvilágba, vagy a tüzes pokol rágalmazzák a szerető Istent. Ez a tanítás nincs benne a Szent Bibliába, de az benne van, hogy kitől származik. János 8:44

"Az gyilkos volt kezdettől fogva, és eltért az igazságtól, mert nem szereti az igazságot. Azért hazudik, mert ő ilyen. Ő hazug, és a hazugság atyja"

Ez a tanítás Isten legfőbb rágalmazójától származik (az Ördögtől akinek a neve azt jelenti "rágalmazó"), és Jézus Krisztus nem véletlenül nevezte a "hazugság atyja"-nak. Mert az egész földet félrevezeti ezzel a tanítással is. Mivel nincs túlvilág ezért nem is láthatjuk.

2021. jún. 1. 09:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Hallottál már anspiritualizmusról? Terence mckennáról? Milliók tudják pobtosan, hogy mi van a halál után. Nem kell ehhez manapság semmi, csak internet.
2021. júl. 23. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!