Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted ez a helyes látás?

Szerinted ez a helyes látás?

Figyelt kérdés
A születés előtt se volt semmi és a halál után se lesz semmi,, a menny országot a feltámadást azoknak lett ki találva akik félnek a haláltól ez egy vigasz. A pokol pedig az egyház eszköze amivel a híveket félelemben tudja tartani s irányítani a pénzüket leszedni, nincs démon, nincs ördög , Istenben hiszek hogy van egy felsőbb erő aki megteremtett minket, de a túlvilág ilyenekben nem.
2021. máj. 29. 17:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem .
2021. máj. 29. 17:56
 2/11 anonim ***** válasza:
43%

Nem. Hiszen akkor az életednek sem lenne értelme.

Abdullah

2021. máj. 29. 18:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon nagy valószínűséggel tényleg így van... mármint az utolsó fél mondatod nem biztos, hogy igaz, de a többi igen.

Azonban aki ezt másképp hiszi, és ez az ő életét jobbá teszi, másokét pedig nem rongálja - azt az embert meg kell hagyni ebben a hitében.

2021. máj. 29. 18:42
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem
2021. máj. 29. 18:48
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak nem ateista vagy?

🤔🤔🤔🤔

2021. máj. 29. 19:08
 6/11 anonim ***** válasza:
51%

A kérdező biztos nem az.

Mondjuk nem is keresztény.

2021. máj. 29. 19:10
 7/11 anonim ***** válasza:
39%

A mondatod első része igaz. A feltámadás pedig nem kitaláció, hanem Isten szándéka, és ígéretet tett erre Ádám leszármazottjainak, akik szeretnének Isten vezetése alatt élni. A haláltól nem kell félni.

A Bibliában említett pokol pedig az elhunytak sírgödre, ahová eltemetik, mivel megszűnt élni, létezni.

Ha pedig nem létezne Sátán, akkor az emberiség világa nem így nézne ki.

Sőt Isten szava is felesleges lenne.

Nem csak Jézus, de maga Isten is beszélgetett ezzel a lázadóval.

2021. máj. 29. 21:20
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

"...a menny országot a feltámadást azoknak lett ki találva akik félnek a haláltól ez egy vigasz."

Ha igazad van, és menny és pokol nem létezik, nincs semmi a halál után, és vallás nem más, mint pszichológiai mankó, akkor vajon helyes dolog-e kirúgni ezt a mankót azok alól, akiknek erre szükségük van?

2021. máj. 29. 21:50
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen igazad van, csak akkor ne üsse az én fejem a mankójával, ha nekem nincs olyan!
2021. máj. 29. 22:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóan gondolkodok, azt leszámítva, hogy én felsőbb hatalomban sem hiszek.

Az élet csak a véletlen szüleménye, az anyagok véletlenül történő speciális keveredése.

A világ túl nagy ahhoz, hogy ne hihessük el az ilyesfajta véletleneket.

2021. máj. 30. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!