Szerinted ez a helyes látás?
Nem. Hiszen akkor az életednek sem lenne értelme.
Abdullah
Szerintem ez nagyon nagy valószínűséggel tényleg így van... mármint az utolsó fél mondatod nem biztos, hogy igaz, de a többi igen.
Azonban aki ezt másképp hiszi, és ez az ő életét jobbá teszi, másokét pedig nem rongálja - azt az embert meg kell hagyni ebben a hitében.
A kérdező biztos nem az.
Mondjuk nem is keresztény.
A mondatod első része igaz. A feltámadás pedig nem kitaláció, hanem Isten szándéka, és ígéretet tett erre Ádám leszármazottjainak, akik szeretnének Isten vezetése alatt élni. A haláltól nem kell félni.
A Bibliában említett pokol pedig az elhunytak sírgödre, ahová eltemetik, mivel megszűnt élni, létezni.
Ha pedig nem létezne Sátán, akkor az emberiség világa nem így nézne ki.
Sőt Isten szava is felesleges lenne.
Nem csak Jézus, de maga Isten is beszélgetett ezzel a lázadóval.
"...a menny országot a feltámadást azoknak lett ki találva akik félnek a haláltól ez egy vigasz."
Ha igazad van, és menny és pokol nem létezik, nincs semmi a halál után, és vallás nem más, mint pszichológiai mankó, akkor vajon helyes dolog-e kirúgni ezt a mankót azok alól, akiknek erre szükségük van?
Én is hasonlóan gondolkodok, azt leszámítva, hogy én felsőbb hatalomban sem hiszek.
Az élet csak a véletlen szüleménye, az anyagok véletlenül történő speciális keveredése.
A világ túl nagy ahhoz, hogy ne hihessük el az ilyesfajta véletleneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!