Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A nyugalom napját azzal...

A nyugalom napját azzal megszegem ha edzek?

Figyelt kérdés

Ez nem tartozik a foglalkozásomhoz.

Mi minden vasárnap megtartjuk a nyugalom napját.Nem dolgozunk.De most úgy érzem lenne kedvem edzeni egy kicsit az udvaron.Szerintetwk ezzel megszegem?

Keresztények válaszát várom

2021. máj. 30. 14:45
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
13 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:

Egyrészt szombat.

Másrészt nem szombaton kell csak hívőnek lenni.

Harmadrészt értelmetlen felszíneskedés.

Ráadás, hogy ez nem munka, hanem hobbi.

2021. máj. 30. 14:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Keresztényként élek 19 éve. Szinte minden nap olvasom a Bibliát, és nem találtam olyat benne, hogy vasárnap ezt vagy azt kell tenni. Leíró részekből kiderül, hogy akkoriban ezen a napon találkoztak a hívők, de ennyi.
2021. máj. 30. 14:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Keresztények szerint nem, egyes zsidó előírások szerint igen (bár náluk ugye szombatra vonatkozik).
2021. máj. 30. 15:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Nincs nyugalom napja újszövetségben. Ha már választottál egyet, akkor szerintem tartsd meg, de inkább érdemes hanyagolni az ilyen "üres" vallási cselekedeteket
2021. máj. 31. 11:45
 5/6 anonim ***** válasza:

"Keresztényként élek 19 éve. Szinte minden nap olvasom a Bibliát, és nem találtam olyat benne, hogy vasárnap ezt vagy azt kell tenni. Leíró részekből kiderül, hogy akkoriban ezen a napon találkoztak a hívők, de ennyi."

Tessék:

Róma

14,5 Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve. [Kol. 2,16.]

14,6 A ki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és a ki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel. A ki eszik, az Úrért eszik, mert hálákat ád az Istennek: és a ki nem eszik, az Úrért nem eszik, és hálákat ád az Istennek.

14,7 Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának: [2 Kor. 5,15.]

14,8 Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk.

2021. máj. 31. 12:14
 6/6 anonim ***** válasza:

#5 na ez már úgy hangzik mint valami szektás szöveg. Na meg egy kis drog, ha már nem tudták leírni a fordítók, hogy *aki*.

És csodálkoznak miért nem vagyok vallásos...

2021. jún. 22. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!