Bibliai idézetek a nyugalomról? Sürgős!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e a Bibliából olyan idézetet, ami arról szól, hogy valaki nyugodt, nem hirtelen haragú, ha valaki felidegesíti, akkor lenyugszik..stb.
Elsősorban református Bibliából kellene, de lehet katolikus is.
Nagyon sürgős és fontos!
Előre köszönöm a válaszokat!:)
Olyan nincs, hogy református Biblia, de talán jó lesz az alábbi idézet:
"Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű – és nyugalmat találtok lelketeknek. Mert az én igám édes és az én terhem könnyű.«
Én egy parancsolatot tudok, ami erről szól:
Jakab 1:19
Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra,...
Péld 16:32 Jobb a hosszútűrő (türelmes, szelid, nyugodt, higgadt) az erősnél; és aki uralkodik a maga indulatján, annál, aki várost vesz meg (elfoglal).
Péld 14:29 A haragra késedelmes bővelkedik értelemmel; aki pedig elméjében hirtelenkedő, bolondságot szerez az.
Préd 7:8.b. ...jobb a tűrő, hogynem a kevély.
Köszönöm a hasznos válaszokat!:)
Érdekes nekem eddig 3 lelkész mondta,hogy van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!