Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most melyik az igaz a kettő...

Most melyik az igaz a kettő közül; 1) azért halt meg Jézus, hogy örök életünk legyen vagy 2) ki kell érdemelnünk az örök életet önmagunk szembefordulásával (a bűn legyőzésével, erkölcs fejlesztésével, Isten segítségével)?

Figyelt kérdés
Melyik a kettő közül?
2021. máj. 29. 23:31
1 2 3 4 5 6
 51/53 pelgrim ***** válasza:

42-es

„ „És mi van akkor, ha létezik" stb. Tudod, a feltételezés nem egyenlő a valósággal. Bizonyítsd be, hogy létezik ilyen törvény.”

Ahogy mondod, a feltételezés nem egyenlő a valósággal, de ne kérj bizonyítékot, tudhatnád, hogy nem lehet minden tényt bizonyítani. Én tudom hogy létezik ilyen törvény, én megkaptam a bizonyságot, de ez nem olyan dolog amit átlehetne adni valaki másnak, nem úgy mint a számtan, hogy például kétszer kettő az mindenkinek négy. Ha bizonyítékot akarsz ez ügyben, akkor neked kell saját magadnak bizonyítani, valaki más nem teheti meg helyetted.

„ „Talán mert Jézus ismerte" stb. Ismét: konkrétan miből gondolod, hogy ismerte?”

Olyan dolgokból, mint amilyeneket csodáknak neveznek. Szó szerint igaz az hogy amegfelelő hit segítségével, akár egy hegyet odébb tehetsz, de hát kinek van megfelelő hite, ki tudná elhinni, hogy mondjuk a Gellérthegyet akár egy centiméterrel is odébb teheti, ha akarja?

„ „Lehet tudni olyan dolgokat" stb. Mondj néhány ilyen dolgot.”

Egyet már említettem, ez a szóban forgó magasabb rendű természeti törvény, egy másik ilyen dolog a lélek vagy (ön-)tudat halhatatlansága és közelebb a gyakolati élethez a bíroságok gyakori tapasztalatai.

A feltámadást illetően, a tanuvallomások részletei ugyan eltérnek egymástól, de a lényeg mindegyiknél ugyanaz marad az, hogy Jézus valóban feltámadt. János evangéliuma pedig nagy valószínüséggel nem eredeti inkább egy még későbbi összefoglaló kísérlet, de nála is marad a lényeg érintetlenül.

2021. szept. 5. 10:09
 52/53 anonim ***** válasza:

Ókori egyszerű halászok, földművesek, írni-olvasni nem tudók megértették, ha neked nem megy, azt őszintén sajnálom.

Egyébként az ateisták is viszonylag könnyen megértik, akik foglalkoznak a vallással, legfeljebb nem fogadják el, mert nem hisznek benne.

"Hiszen magad is mondtad, hogy ezek csupán alapvető dolgok, de akkor milyen összetett lehet a többi !"

Akkor ezek szerint Isten az iszlám szerint 100%-osan megismerhető, felfogható? Vagy csak keresztény esetben játszod meg magad kicsit?

Az értelmezést nem egyének mondják ki, nem egyének jogosultak rá, hanem egyetemes zsinatokon alakult ki, amit a Szent Hagyományból, illetve ezen belül a Szentírásból vezettek le. Én nem értelmezhetem szabadon, saját szájam íze szerint.

2021. szept. 5. 19:15
 53/53 anonim ***** válasza:

#52:

Őszintén mondom, én ezt képtelen vagyok felfogni. Pedig van egy pár végzettségem.

És azt is gondolom, hogy az írni, olvasni nem tudók sem értettek belőle egy mukkot sem, csak eljátszották a közösség előtt hogy értik.

Abdullah

2021. szept. 5. 19:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!