Istennek mi a tetszőbb?
Boldogan élni, de úgy hogy nem minden parancsolat van betartva, vagy boldogtalanul, mert az ember kötelességtudó akkor is ha ez boldogtalanná teszi.
Melyik a tetszőbb Istennek?
A boldogságnál vannak sokkal szentebb értékek...
A boldogság csak az öröm kifejezése. Mögötte ördögi cselekedetek is állhatnak, amikről önként le kell mondani.
Természetesen a boldogságra kell törekedni, de nem minden áron. És ha más boldogságát semminek tekintem, akkor az enyémet miért tartsák fontosnak? Vagy fordítva?
Szia!
Szerintem az a legjobb, ha a konkrét választ te kutatod ki, Isten leírta mindenről a véleményét a Bibliában. Javaslom kezdd el tanulmányozni Jézus tanításait, - mondjuk kezd a Lukács evangéliumával - és mindenre megtalálod a választ!
De egyetértek az előttem kommentelővel, nem mindegy, hogy a boldogság honnan fakad, a boldogság fakadhat bűnből, fakadhat rossz dolgokból, de fakadhat Istenből is. Az utolsóra van szükségünk. :)
Egyik sem.
Isten erkölcsi elveit, nem kötelességtudatból kell betartani. amint írtad, az nem boldog aki így áll hozzá Isten elvárásaihoz.
A másik véglet pedig, hogy szelektál a törvények között. Isten nem azért hozta ezeket, hogy legyen mit nem betartani, vagy válogatni. Hatalmas tiszteletlenség az Életadónkkal szembe.
Isten boldog Isten. ezért Mi is boldogok vagyunk, és nem leszünk boldogtalanok, ha betartunk egy kérést, parancsot. Ugyan is tudjuk, hogy az az érdekünket, egészségünket szolgálja, és nem megfoszt valami jótól.
Ha látunk egy kerítést, akkor nem értjük miért van ott, tovább mennénk. De ha meglátjuk a kerítés mögött az oroszlánt, vagy egy vad állatot, akkor örülünk, hogy ott van a kerítés.
Szia Kovács. Ma még nem írtál mocskolódó privátot.
Többiek: neki az a baja, hogy nem kefélhet a Biblia szerint jobbra-balra és nem engedi a részegséget sem, így ő igyekszik alátámasztani azt, hogy mindezt szabad. Állítólag megtért, de olyan mocskos üzeneteket küld annak, aki neki nem tetsző választ ad, hogy savval kellene a száját kimosni.
Ja, a Tamás?
Sajnálom Őt, mert saját magát csapja be. Igen, nekem is írt régebben, nyomdafestéket nem tűrő privátot. De letiltottam. Pedig kedves szerettem volna lenni vele akkor is, ha ilyet tett.
Sajnos a baj ott van, hogy Isten szavát nem tekinti komolynak. Talán úgy gondolja, hogy Isten unalmában íratta azokat, amiket bekell tartani a jövőnk érdekében.
Ezzel Isten személyét gyalázza meg, mint akinek a szava megvetendő, és nem betartandó. Azt jó volna tudni, hogy minek tekinti a Bibliát?
Mert ezzel a hozzáállással, nem Isten szavának, csak egy könyvnek a sok közül.
Kedves kérdező!
Azt mondta Krisztus, "az én igám gyönyörűséges és az én terhem könnyű".
Ez azt jelenti, hogy valóban hittel, tisztán és a Biblia szerint élni nem szomorú és nem jelenti azt, hogy nem lehetsz boldog. Sőt!
A bűn, a világ csak múló örömet adhat. Ha iszol, megszomjazol újra, ha eszel, megint megéhezel, ha a nemi vágyaidat elégíted ki, később újra fel fognak gerjedni.
Krisztus azt mondta a Samáriabeli asszonynak, hogy Ő az élet vízét adja és aki abból iszik, az soha többé nem szomjazik meg.
A kérdésedre a válasz a Bibliából hamar kiderül. Isten gyűlöli a bűnt és szereti az igazságot, tehát nem kedves előtte, ha nem tartod meg a parancsolatait.
Üdv, M.
2/7 A kérdező kommentje:
„Szerintem a boldog szeretet titka a kölcsönösség. Ha vki nem szeret, azt elengedem hogy mással legyen boldog.”
tegnap 16:45
Hát ebben van valami ! Ugyanis miféle szeretet az, ha a szeretett személynek megtiltjuk, hogy valaki mással is boldog lehessen ?
De még nem tartunk itt, nehezen viseljük el ha szeretteink valaki mással is jól érzi magát. Pedig az lenne helyes, ha örvendhetnénk, hogy mások is szeretik őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!