A Biblia szerint mondta valaha Jézus magáról, hogy "Én próféta vagyok"?
Szia
Krisztus magáról nem, de mások mondták róla.
János 7:40,41
"Néhányan a sokaságból, akik hallották ezeket a szavakat, elkezdték mondogatni: „Valóban ő a próféta.” Mások ezt mondták: „Ő a Krisztus.”
János 6:14
"Amikor az emberek látták a jeleket, amelyeket tett, elkezdték mondogatni: „Valóban ez az a próféta, akinek el kellett jönnie a világba.”
Talán erre a próféciára gondoltak azok, akik felismerték Krisztust:
5Mózes 18:18
"Prófétát adok nekik a testvéreik közül, olyat, mint te. Megmondom majd a prófétának, hogy mit mondjon, és ő továbbít nekik mindent, amit parancsolok."
Jó, de most nem feltétlenül ezt a "Mondta-e magáról, hogy Isten?"-vitát akarom feléleszteni - bár mindenki azt ír, amit akar.
Amúgy szerintem ez egy jó videó a témában:
David Lynn only dialogues with ignorant Muslims? Not true!
https://www.youtube.com/watch?v=YBqd7CGYYuk
Itt meg a Szentháromságot próbálja magyarázni:
Speakers Corner: Imam unknowingly acknowledges Christian understanding of God
Jézus nem volt Próféta! Ő a testben megjelent Isten volt! Azaz ISten megjelent köztünk testben Jézus személyében! Azaz Isten kinyilatkoztatta magát a teremtett világ számára Jézus személyében! Röviden ennyi nem is kell ezt túl spilázni vagy túl ragozni! Ezért Ő a megbotránkozás köve a világ szemében és a szeglet kő (alap kő) a benne (Istenben) hivők számára!
Jn.10,30. Én és az Atya egy vagyunk.
Jn.14;
8.Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
9.Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
Jn.10,33. Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!