Ha valakit megkínzott az élet és ezért a sátánhoz fordul elkárhozik?
A kérdés, hogy ha egy vallásos ember egész élete kín és szenvedés ezért istenhez fordul, de sose látja őt és nem kap egy pici segítséget se, ezért a sátánhoz fordul akkor elkárhozik? A sok szenvedés közben is segített másokon.
Annyi a lényeg, hogy egy igazán jóra való emberről van szó aki már nem tudja mit kezdjen magával és az érzelmeivel. Azért mert a sátánhoz fordult megérdemli, hogy örökké szenvedjen? (Ha a keresztény tanitást vesszük.) Mindenki látná, hogy ő maga nem tehet róla, hanem a környezete az ami erre sodorta őt.
Mi van ha kiderül, hogy tényleg úgy van ahogy mondják és a pokol olyan amilyennek leírták. Akkor van még utolsó lehetőség a mennybe kerülni?
Ha lenne valami dolog a halál után, hogy ha hiszel istenben akkor még bekerülhetsz a mennybe? Mert ha így van akkor mindenkinek van ilyen jelenése a halál pillanatába még Szaddam-nak is vagy Osama Bin Laden-nek is. Megjelenik nekik valaki és rávágják, hogy váó ez valóságos ezért hiszek és a mennybe jutnak?
Ki tudja?
Egy megkínzott embert meglehet büntetni kegyetlenül azért mert olyan dologban akart hinni ami segíthet neki picit könnyíteni az életén? Hogy érezzen végre boldogságot is?
"Elhiszem, hogy Jézus Isten és elhiszem a szavait."
Ugyan nem tőled kérdeztem, de ha már beleszóltál, akkor szerinted Jézus és a szavai nem voltak valóságosak?
"Egy megkínzott embert meglehet büntetni kegyetlenül azért mert olyan dologban akart hinni ami segíthet neki picit könnyíteni az életén?"
Igen, mivel a kereszténység szerint ha nem bánod meg a halálos bűneidet életed végéig, elkárhozol.
Egyébként imádom, hogy az emberek a mindennapi problémáikat, és hogy valami nem jött össze az életben, egyből arra kenik, hogy Isten nem segít, vagy egyeseket jobban szeret, mint másokat.
Ne fordulj a sátánhoz! Ez baromság.
"Miért, mi mást jelent?"
A keresztény értelemben vett hit elsősorban a kinyilatkoztatás befogadását jelenti, és kinyilatkoztatás alatt itt nem is elsősorban a Biblia szövegét kell érteni, hanem az azon keresztül megjelenő Jézus Krisztust. Szóval vallási értelemben a hit sokkal tágabb és mélyebb tartalmú fogalom, mint "elhinni valamit". A hit az ember gondolkodását, érzéseit, cselekedeteit, létszemléletét, szóval az egész életét alapvetően átformáló dolog (kellene hogy legyen). Keresztény értelemben, ha valaki nem hisz, az nem azt jelenti, hogy nem hiszi el, hogy Isten és Jézus Krisztus valóságos. Mert ha ezt hiszi is, de nem szánja oda az egész életét a hitnek, és nem él meg valamiféle közösséget Istennel, akkor igazából nincs hite. Nem arról van szó tehát, hogy elhiszed valamiről, hogy valóságos, hanem arról, hogy valami a hit által válik valósággá.
Ha nem tér meg, akkor elkárhozik. Ne mágiával vagy a Sátán imádásával próbálj javítani a helyzeteden!
Én is sokat szenvedtem, de segítséggel ugyan, de sikerült felállnom.
Ha a SáTáN -hoz fordul azt kapja. Ez nem büntetés, vagy érdem kérdése - ő kéri, kapj.
Ha iSTeN útjai meg kifürkészhetetlenek.
Elmagyaráznád a lokiját annak, hogy a rosszhoz fordulsz mikor rossz dolgoktól szemvedsz?
Ha pokol a mostani élete, miért vágyik a halál után is a pokolba?
Egyébként ez úgy hangzik mint Jób története:
"Ugyan nem tőled kérdeztem, de ha már beleszóltál, akkor szerinted Jézus és a szavai nem voltak valóságosak?"
Ezt hogy vezetted le a válaszomból?:) Pont az ellenkezőjére céloztam.
"Igen, mivel a kereszténység szerint ha nem bánod meg a halálos bűneidet életed végéig, elkárhozol."
Ezt a blikk, ateista rovatában olvastad? A keresztények szerint az van, amit a Biblia ír: mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül. Vagy mindenki, aki megtér, újjászületik Krisztusban, üdvözül.
Amit te írsz, azt Jézus mondta a zsidóknak,de azt sem így, hanem, hogy térjetek meg és bánjátok meg a bűneiteket. De üdvösségről ott szó sem volt. Pláne ne csak halálos bűnről. Jézus világosan megmondta, hogy csak egy halálos bűn létezik, ha nem hisznek benne.
" Akár hiszed, akár nem, a legtöbb halálos bűn a 10 parancsolat be nem tartásából következik. Ezeknek egyike a hitetlenség"
Az a baj, hogy ezek a beszólások így kontraproduktívak. Számomra legalábbis annak tűnik. Halálos bűn a hitetlenség? Milyen halálos bűn az, amikor megszegem, és semmi rossz sem történik? Én nem hiszek, mégis jó életem van, jó körülmények között élek, megvan mindenem és mindenkim, amire és akire szükségem van, nem szenvedek semmiben sem hiányt. Ha ilyen a halálos bűn, akkor én szívesen halálos bűnözök, mert közben jól élek. Érted? És most jöhetsz azzal, hogy majd Isten megbüntet, csak még nem jött el az ideje... Na igen, csak én már leéltem életem jelentős részét, mégsem történt velem semmi rossz, a büntetés meg csak nem jön. Közben meg látom, hogy egyes hívő ismerőseim hogy nyomorognak, az Isten bottal (vagy nem) veri őket, rossz életük van, tele vannak keserűséggel, bánattal. Pedig hisznek. Akkor miért is kellene nekem hinnem? Miért is nem kellene nekem elkövetnem a halálos bűnt (hitetlenség)? Mennyire halálos az a halálos bűn, ha elkövetése során sokkal jobb életem van, mint azoknak, akik nem követik el?
#18 Ez nem beszólás volt.
És szerintem sokan észrevették már rajtam kívül is, de ha te még nem, akkor most segítek: az, hogy a túlvilágon mi vár rád, az nem abban nyilvánul meg, hogy neked milyen anyagi körülményeid vannak. Illetve DE: ugyanis Jézus szerint a tehetősebbek nehezebben szakadnak el a földi jóléttől, és arra is tanított minket, hogy ne éljünk úgy. Ettől függetlenül attól, hogy te életedben mit engedhetsz meg magadnak, nem befolyásolja azt, hogy a Mennybe vagy a pokolba jutsz.
És ha valóban nem vagy hívő, akkor ne te papolj már egy hívőnek arról, hogy mi a halálos bűn, és mi nem.
Mert attól, hogy jól élsz, még betarthatod a 10 parancsolatot, és megbánhatod a bűneidet. De még csak arra sem vagy hajlandó, hogy legalább megpróbáld megérteni, amit mondok, és inkább összehordasz hetet-havat.
És sajna nem te vagy az egyetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!