Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik olyan hogy próbára...

Létezik olyan hogy próbára tesz Isten?

Figyelt kérdés
17 eves vagyok nem vagyok vallasos, de mindenek felett hiszek Istenben es a sorsban. nagyon regota voltam igazan boldog, az elmult 1 evben nem volt semmi a legfenyesebb, de az utobbi idokben szethullott az eletem.(az amugyis hianyos csalad teljes szethullasa, 2 legjobb barat elvesztese, emelett tobb baratomtol eltavolodtam, nem talalom magam melle a megfelelo lanyt, csak 1 ember ert meg igazan, egyedul erzem magam, es nagyon stresszes vagyok, betegsegek is elojottek) junius harmincadikan ballagok el, erettsegit is le kell tennem. minden nagyon szerencsetlenul jon ki, en probalok mindent jol csinalni, de az elet mindig keresztbe tesz. belulrol neha ugy erzem hogy segit valami, es tol elore. veletek volt mar ilyen, vagy ehhez hasonlo?

2021. ápr. 24. 15:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Létezik olyan, hogy próbára tesz Isten szerintem, de azért a legtöbb nehézség egyszerűen az, aminek látszik, ezt nem kell túlgondolni. Viszont az már rajtunk áll, hogy a nehézségeket hogy viseljük.
2021. ápr. 24. 16:15
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
Istennek kisebb gondja is nagyobb annál, semmint, hogy az egyes ember csipcsup ügyeivel foglalkozzon. Ez elsősorban a te saját személyiséged fejlődésének kódolt állomásai.
2021. ápr. 24. 17:23
 3/10 anonim ***** válasza:

Persze, és ebbe a próbába akár bele is halhatsz.

Akkor sajnos nem teljesítetted.

2021. ápr. 24. 17:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

(Jakab 1:12, 13) . . .. 13 Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit.

Ha még is kísértés ér, az nem Tőle jön, azonban ha hűséges szeretnél maradni, akkor ellent kell állnod a rossznak.

2021. ápr. 24. 18:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Kivéve mondjuk Jób, ugye...
2021. ápr. 25. 17:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Meg Jób leányai, akik sajnos bele is haltak.
2021. ápr. 25. 19:44
 7/10 KZitus ***** válasza:

#5,6

Ha már Jóbot hoztad fel, a kérdezőnek messze nincsen annyi gondja-baja mint Jóbnak volt, mégis azt írta Istenről: „Elképzelhetetlen, hogy az igaz Isten gonoszul cselekedjen, hogy a Mindenható rosszat tegyen!” Jób 34:10.

Kérdező.

Sajnos sokan vannak a járvány hatása, következménye miatt hasonló lelki állapotban

Túl leszel rajta mint mások is. De mivel az érettségi eredménye hatással lehet az előtted állóévekre, ezért jó lenne ha belehúznál és a legjobbat hoznád ki magadból, a többi később hidd el elmúlik.

Kicsit lágy bizakodó, hiszen a közérzeted nagymértékben a TE gondolkodásodon múlik, csak azután jönnek a körülmények.

2021. ápr. 26. 19:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Látod, Zitus: EZ az igazi fanatikus és az igazi vakhit.

A legkisebb mértékben sem zavar téged, hogy Jób lányai bele is haltak az isten szeszélyébe.

2021. ápr. 26. 20:33
 9/10 anonim ***** válasza:

A vallásos bölcs ember nem tartja mindenáron rossznak a halált, hiszen mindenki meghal. Tehát Isten ítélete alá esik, és ami az alá esik nem feltétlen rossz, sőt. Jób éppen arra a következtetésre jut, hogy kell lenni túlvilágnak.

Ha van túlvilág akkor finomodik a halálról alkotott képünk és egy kellemetlen de "tulélhető" állomássá válik a halál.

2021. ápr. 26. 22:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Na igen.

Csak erre kellene bizonyíték, hogy ez valóban így is van.

Másrészt: az életben feladatunk van, különben rögtön a halállal is kezdődhetne az élet.

Aki pedig idő előtt meghal, az nem tudta elvégezni a feladatát.

Az egyik nagyon fontos feladat a "szaporodjatok és sokasodjatok" - Jób lányai pedig szüzek voltak.

2021. ápr. 27. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!