Ha valakit megkínzott az élet és ezért a sátánhoz fordul elkárhozik?
A kérdés, hogy ha egy vallásos ember egész élete kín és szenvedés ezért istenhez fordul, de sose látja őt és nem kap egy pici segítséget se, ezért a sátánhoz fordul akkor elkárhozik? A sok szenvedés közben is segített másokon.
Annyi a lényeg, hogy egy igazán jóra való emberről van szó aki már nem tudja mit kezdjen magával és az érzelmeivel. Azért mert a sátánhoz fordult megérdemli, hogy örökké szenvedjen? (Ha a keresztény tanitást vesszük.) Mindenki látná, hogy ő maga nem tehet róla, hanem a környezete az ami erre sodorta őt.
Mi van ha kiderül, hogy tényleg úgy van ahogy mondják és a pokol olyan amilyennek leírták. Akkor van még utolsó lehetőség a mennybe kerülni?
Ha lenne valami dolog a halál után, hogy ha hiszel istenben akkor még bekerülhetsz a mennybe? Mert ha így van akkor mindenkinek van ilyen jelenése a halál pillanatába még Szaddam-nak is vagy Osama Bin Laden-nek is. Megjelenik nekik valaki és rávágják, hogy váó ez valóságos ezért hiszek és a mennybe jutnak?
Ki tudja?
Egy megkínzott embert meglehet büntetni kegyetlenül azért mert olyan dologban akart hinni ami segíthet neki picit könnyíteni az életén? Hogy érezzen végre boldogságot is?
"a sátánhoz fordul akkor elkárhozik?"
Nem értem. Aki a sátánhoz fordul, az mire számít? Egyébként mit jelent a "fordul"? Ha már nem hiszel Istenben, akkor miért hiszel a kárhozatban? Amúgy mondjuk, hogy elkárhozik, rendben, de egy sátánistának ez kitüntetés. :)
"A kérdés, hogy ha egy vallásos ember egész élete kín és szenvedés ezért istenhez fordul, de sose látja őt és nem kap egy pici segítséget se, ezért a sátánhoz fordul akkor elkárhozik? A sok szenvedés közben is segített másokon."
Az üdvösség feltétele Krisztusban való hit. Tehát ha segítget, de a sátáné, akkor elkárhozik. Amúgy az élet kínjait a sátán okozza és a saját torzult kívánságaink, szóval elég blődség a sátán okozta kínok miatt a sátán mellé állni.
Persze megértem, mert kereszténykén sem mindig rózsás az élet, de magamnak is mindig azt szoktam mondani, ha elfog a reklamálási vágy Isten felé, hogy Isten nem szolgáltató, Ő az ígéreteit teljesíti. És rövid önvizsgálat után mindig rájövök, hogy én hibáztam és arra is, hogy hol és többnyire mindig az jön ki, hogy Isten még enyhített is a magam okozta károkon.
"egész élete kín és szenvedés"
És sátánistaként legalább most jobb egy fokkal? ;)
Na igen, mi volt szenvedés természete és oka, és mit értesz azon, hogy a sátánhoz fordul? Ezeket minimum tudni kellene a kérdés megválaszolásához.
"Megjelenik nekik valaki és rávágják, hogy váó ez valóságos ezért hiszek és a mennybe jutnak?"
Ez egy nagy marhaság. A hit nem azt jelenti, hogy elhiszed valamiről, hogy valóságos. Pláne meg nem ez az üdvözülés feltétele.
Sose értettem egyeseknek miért csak ez a két véglet van.
Főleg a mai világban, ahol adott annyi lehetőség.
"A hit nem azt jelenti, hogy elhiszed valamiről, hogy valóságos."
Miért, mi mást jelent?
"Miért, mi mást jelent?"
Te csak valaki létezésében tudsz hinni. Valaki szavában nem? Na látod, csak gondolkozni kell picit. A keresztény hit a gyakorló hit. Elhiszem, hogy Jézus Isten és elhiszem a szavait. Ennek mi az elsődleges jele, hogy valóban elhiszed a szavait? Az, hogy cselekszed.
"Főleg a mai világban, ahol adott annyi lehetőség."
Pontosan hányféle lehetőséged van az örök életre és a bűntől való megtisztulásra? Vagy te azt is ideveszed lehetőségnek, hogy meg tudod mosni a fogad egy disznólábbal is?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!