Az egész bibliában hisztek?
(Timóteus I 2:12)
A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.
Szerintem aki hisz a bibliában, annak van oké rá hinni.
Ezzel azt értem, hogy vannak emberek akik nem hisznek, csak egy bizonyos részében, vagy kihagynak olyan részeket, amelyeket nem gondolnak igaznak / nem isteni sugallat vagy valami ilyesmi alapján készült.
"Ezzel azt értem, hogy vannak emberek akik nem hisznek, csak egy bizonyos részében, vagy kihagynak olyan részeket, amelyeket nem gondolnak igaznak / nem isteni sugallat vagy valami ilyesmi alapján készült."
Ez azért van, mert sok kisegyháznak a Biblia az Apostolok cselekedetéig tart, majd az apostoli leveleket kihagyva még a Jelenésekkel operálnak. Ez azért veszélyes, mert Pál apostol magyarázza a teljes Bibliát (és persze a többi levél is). Pált meg lecserélik saját, vagy ún. újszövetségi saját prófétás magyarázatokra. Ez ószövetség-újszövetség mixet eredményez, ahol Jézus mellé visszahozzák a törvényt, azaz Jézus mellett saját cselekedetek is kellenek az üdvösséghez. Ami persze lehetetlen
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!