Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egész bibliában hisztek?

Az egész bibliában hisztek?

Figyelt kérdés
mármint a kereszténységnek sok felekezete van, de ti személyesen hisztek abban, hogy az egész biblia igaz vagy csak egy bizonyos része és miért?

2021. máj. 10. 15:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
43%

(Timóteus I 2:12)

A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.

2021. máj. 10. 17:29
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Bár nem vagyok unitárius, a Bibliával kapcsolatban egyet értek az unitáriusokkal: [link]
2021. máj. 10. 17:52
 13/16 anonim ***** válasza:
57%
Változtat bármit a te hiteden, ha az egész Bibliában hiszünk?
2021. máj. 10. 18:08
 14/16 A kérdező kommentje:

Szerintem aki hisz a bibliában, annak van oké rá hinni.

Ezzel azt értem, hogy vannak emberek akik nem hisznek, csak egy bizonyos részében, vagy kihagynak olyan részeket, amelyeket nem gondolnak igaznak / nem isteni sugallat vagy valami ilyesmi alapján készült.

2021. máj. 10. 18:34
 15/16 anonim ***** válasza:
26%

"Ezzel azt értem, hogy vannak emberek akik nem hisznek, csak egy bizonyos részében, vagy kihagynak olyan részeket, amelyeket nem gondolnak igaznak / nem isteni sugallat vagy valami ilyesmi alapján készült."

Ez azért van, mert sok kisegyháznak a Biblia az Apostolok cselekedetéig tart, majd az apostoli leveleket kihagyva még a Jelenésekkel operálnak. Ez azért veszélyes, mert Pál apostol magyarázza a teljes Bibliát (és persze a többi levél is). Pált meg lecserélik saját, vagy ún. újszövetségi saját prófétás magyarázatokra. Ez ószövetség-újszövetség mixet eredményez, ahol Jézus mellé visszahozzák a törvényt, azaz Jézus mellett saját cselekedetek is kellenek az üdvösséghez. Ami persze lehetetlen

2021. máj. 11. 10:39
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Mi az, hogy hiszek-e benne? Hogy lehet hinni vagy nem hinni egy olyan írásban, ami szinbólumokból épül fel?
2021. júl. 24. 19:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!