A muszlimok csinálhatnak fényképet akár magukról, akár másról?
A kérdés azért merült fel bennem, mert itt a fórumon egy magát muszlimnak mondó hozzászóló szinte már kárhoztatja a keresztényeket, hogy képeket mertek készíteni.
A muszlimoknak nincsenek képeik szeretteikről, szüleikről, nagyszüleikről?
Tényleg van ilyen szabály az iszlámban, hogy nem készülhetnek képek?
Tud erről valaki valami érdemit?
Most az a bajod, hogy a keresztények szerint Jézus a megtestesült Isten, vagy az a bajod, hogy ábrázolják képeken? Ideje lenne eldönteni.
"A keresztények Jézust istenként imádják"
Mivel a keresztények szerint Jézus a megtestesült Isten. Kötekedni úgy, hogy még ennyit se tudsz, wow...
A Biblia szerint Isten, számos helyen ír róla, például:
Kol 2,9
Mert benne lakik testi formában az istenség egész teljessége, s benne lettetek ennek a teljességnek részesei.
Jn 20,28
Tamás fölkiáltott: „Én Uram, és Istenem!”
Még számtalan verset lehetne idézni, de nem ez volt a kérdés szerintem.
Most az a bajod, hogy a keresztények szerint Jézus a megtestesült Isten, vagy az a bajod, hogy ábrázolják képeken? Ideje lenne eldönteni.
"Igen, keresztények szerint Jézus a megtestesült Isten. Ezzel "csak" annyi a probléma hogy Jézus nem mondott ilyet és ellentétes a Bibliával, mert bálványimádás"
Mivel a Biblia írja, nem ellentétes a Bibliával.
Mivel Isten, nem lehet bálvány.
Tényleg ennyire alapvető dolgokat sem fogsz fel?
Thou shalt not make unto thee any graven image, or any likeness [of any thing] that [is] in heaven above, or that [is] in the earth beneath, or that [is] in the water under earth: 5 Thou shalt not bow down thyself to them, nor serve them: for I the LORD thy God [am] a jealous God, visiting the iniquity of the fathers upon the children unto the third and fourth [generation] of them that hate me; 6 And shewing mercy unto thousands of them that love me, and keep my commandments.
Ez a 10 parancsolatból egy rész kérlek angolul, szóval a zsidók és a keresztények nem csinálhatnak képet bármiről ami a mennyben van, vagy a föld alatt vagy a mély vizekben.
Sok búvár és kutató a pokolra fog jutni én érzem.
Értem én angolul is, de egy magyar fórumon, azért magyarul érdemes idézni. Vagy szükség esetén eredeti nyelven, de a Bibliát tudtommal nem angolul írták.
Ha pedig értenél angolul, vagy legalább magyarul, akkor értelmezni is tudnád:
"Thou shalt not bow down thyself to them, nor serve them"
Tehát imádat céljából nem szabad ezekről képeket készíteni.
"Ez azt jelenti nem imádhatsz semmit ami a földön jár, tehát Jézust nem imádhatjátok mert nem Isten."
Feltűnt, hogy ebben nincs semmilyen logikai összefüggés?
Egyébként Isten megjelent Ábrahámnak, tehát járt a földön, akkor továbbá már nem imádható? Ezzel megszűnt Istennek lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!