Lehetek úgy keresztény, hogy nem keresztelkedem meg?
"Lényegében az miatt szükséges, mert mikor lemerülsz a víz alá, akkor lehullnak a szellemi átkaid, terheid, múltbeli láncaid, sérelmeid..."
Ezt idéznéd is a Bibliából?
# 11
ne várd, nem fogja, mert nincsen ilyen a Bibliában
Szerintem sincs, csak egyesek néha olyan légből kapott hajmeresztő dolgokat írnak, hogy ámulok rajta. Biztos valami karizmatikus "pásztortól" hallották...
Persze, mert ők nem keresztények.
14-es vagyok.
Képzeld, igen is keresztények vagyunk, csak más hagyományokkal, és más tanokat vallunk. Protestánsok vagyunk...
Nem katolikusok.
Holnap már a buddhisták is keresztények lesznek és a muzulmánok is?
Azok a keresztények, akik elfogadják Krisztus tanításait. Mivel az unitáriusok ezt nem teszik (például tagadják Krisztus feltámadását, személyének lényegét), így nem keresztények. Ennyire egyszerű.
14-es vagyok.
Jaj.... Gondolom katolikus vagy. Azok ilyenek... Ha szerinted annyira nem vagyunk keresztények, akkor mik vagyunk? Csak másabb tanokat vallunk.
Tudod, ezzel az a helyzet, hogy a kereszténység alapja az, hogy Jézus isten volt.
Aki ezt nem hiszi el, az bizony nem keresztény.
Ne ess kétségbe, hiszen annak idején az első keresztényeknek is szembesülniük kellett azzal, hogy ők nem zsidók.
Pont ugyanez történik azzal is, aki a kerszténységből kiindulva készít másik vallást.
Viszont egy rossz hír: az istened nem hívhatod Istennek. Ugyanis ez a név már foglalt.
19-es...
Ez kinek szól? Mert nincs ott hogy kinek... 1#es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!