Miért nem lehet olvasni a Bibliában olyan női hithősökről, akiket a férjük bár bántalmazott, ők mégis kitartottak a házasság mellett?
Szia
Van történet
Abigél története - 1Samuel 25 fejezete, nagyon tanulságos
Abban a korban, mikor a Biblia íródott, a nők épp elnyomásnak örvendhettek.
Csodálom, hogy 2-3 fontosabb női "karakter" van benne.
Sokáig azt hittem, hogy a kereszténység megmenti az embert a nehéz helyzetből.
Ezek szerint nem mindig...
Egyébként, az öngyilkosok a pokolba kerülnek tudtommal.
Remélem meg oldódik az ügyed, :/ kitartást!
Tudom, hogy nem érezhetem át a problémát, és ez valszleg nem fog sokat segíteni, de ha vannak gyerekeid, rokonaid, gondolj rájuk, amikor öngyilkosságon gondolkozol(remélem nem baj, ha tegeződök...).
A lelkész mit mond? Gyónásnál beszélhetnél erről. (Bár én evangélikus gyülekezetbe tartozom, itt pedig nem gyónnak, szóval nem tudom pontosan hogy megy.) Hátha ő tudna mondani valamit...
Őszinte leszek:
Szerintem nem érné meg tönkretenni magad, csakmert a házasság szent.
Meg értem a hívőket, elfogadom, ha valaki szentként akarja kezelni a házasságot, de szerintem van pont, amikor tenni kell azért, hogy Isten segíthessen rajtunk(pl.: ha ver a férj vagy verbálisan terrorizál, és öngyilkos gondolatokat ébreszt ezzel benned.)
Minden esetre, remélem hamar megoldódik az ügyed!
Szia!
Habár egyedülállóként nincs tapasztalatom abban, hogy a férjem bántalmaz, azért kérdezem: Van önálló jövedelmed? Ha nincs, akkor keress munkát, aztán nem kell menhelyre menned, hanem mehetsz albérletbe. Csak öngyilkos ne legyél, mivel az bűn.
A 26-os vagyok: Nem ajánlom neked azt a küzdelmet, hogy kizárod a férjedet a lakásból, mivel az sokkal durvább lenne, mintha egy másik városban vagy vidéken telepednél le.
Ha jól tudom, akkor van valami csoportjuk a bántalmazott nőknek, őket kellene megkeresned.
Visszatértem, elolvastam az eddigi kommenteket:
Csak szeretném jelezni:
Ne öld meg magad.
Gondolj a gyerekeidre, lehet neked jobb lenne halva, de nekik, nélküled, biztosan nem lenne jobb. Legalább értük maradj életbeb.
Valamint az öngyilkosság(ami, egyenlő egy szimpla gyilkossággal) nagyobb bűn, mint válni.
Emellé hozzá teszem. Nem hiszem, hogy olyan sok a rosz indulatú komment. Attól, hogy nem minden válaszoló keresztény, attól még nem akarnak rosszat.
Egyet értek a többi kommentelővel, költözz el valahova.
Valamint, én(mint ateista) azt mondom, ne azért ne öld meg magad, mert bűn, hanem mert magára hagynád a gyerekeidet, a családod. De ha az tart itt a földön, hogy ez bűn, akkor az tartson itt. Csak maradj, hidd el, az öngyilkosság csak áthelyezi a problémát másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!