Miért nem lehet olvasni a Bibliában olyan női hithősökről, akiket a férjük bár bántalmazott, ők mégis kitartottak a házasság mellett?
Mellesleg honnan tudod, van e bennem szeretet?
Mert a keresztény bántalmazott nő tudja, hogy az öngyilkosság bűn, amiért kárhozat jár.
Nem mondhatok mást, mint amit Isten lefektetett, még akkor is, ha ezzel ellenszenvet váltok ki sokakban.
Az Isteni elrendezés alapján, akinek veszélyben van az élete, a megélhetése, és a szellemisége, az törvényesen nem válhat el, de külön költözhet a férjétől.
Igen, sajnálatosnak tűnhet, de ebben az esetben míg a férje él a törvény köti hozzá, mert Jézus csak a hűtlenséget nevezte meg az elválás egyedüli okának ami még az újra házasodást is megengedi.
Nem Mi találtuk ki, ezért Istennel kell megbeszélned ezt a dolgot.
Tőle kell segítséget kérned. Hidd el, Ő tudja Mi a megoldás.
Senkinek sem szabadna arra unszolnia egy feleséget, hogy hagyja el a férjét, illetve senki sem kényszeríthet arra egy bántalmazott nőt, hogy maradjon egy olyan férfi mellett, aki kegyetlen bánásmódjával veszélyezteti az egészségét, életét és szellemiségét.
Mivel a Biblia nem tiltja meg, hogy szélsőséges esetekben különélésre kerüljön sor, minden nőnek a személyes döntése, hogy mit tesz, ha ilyen helyzetbe kerül. (Galácia 6:5) 5 Mert mindenki a saját terhét fogja hordozni.
Vagy is a döntés a különélésre személyes és alapos döntésnek kell lennie.
De akkor sem válhat el törvényesen.
(Róma 7:2, 3) 2 Például a férjes asszonyt törvény köti a férjéhez, amíg az él, de ha meghal a férje, kikerül a férje törvénye alól. 3 Így tehát, amíg a férje él, házasságtörő nőnek mondanák, ha más férfié lenne. . . .
(Máté 5:32) . . .mindaz, aki elválik a feleségétől, hacsak nem szexuális erkölcstelenség miatt, házasságtörésnek teszi ki őt, és aki olyan asszonyt vesz el, akitől elváltak, házasságtörést követ el.
Akkor hol van a Bibliában egy erről szóló történet, ahol a bántalmazott nő, erőszak mellett is a férje mellett maradt? Mert ha ez lenne Isten akarata, akkor egyértelműen leíratta volna.
A válaszolók hány százaléka nő? Aki mindennap retteg? Írt ide ilyen?
Mert rosszindulat az van, azt látom hogy dől egyesekből. Szeretet senkiben, törvénykezés mindenkiben.
Én Nőként válaszoltam, mivel nem vagyok férfi.
Sajnos volt részem ilyen bántalmazásban. Egy alkalommal úgy megvert, hogy agyrázkódással 3 napig kórházba kerültem, a fél szememre pedig majdnem megvakultam. Miközben egy függönnyel még fojtogatott is. Előtte egy évvel műtöttek agy tumorral az amerikai úton.
Azt ma sem tudom, hogy sikerült kimenekülnöm a lakásból, mert a szememet nem tudtam rendesen kinyitni, de eljutottam a lányomékhoz. Ők hívtak mentőt.
Az Én esetem úgy végződött, hogy a férjem meghalt, 5 évig özvegy voltam. De nem váltam el, és nem költöztem el, mint hogy az is az Én saját lakásom volt.
Ez nem jelenti azt, hogy Neked ugyan ezt kell végig járnod, azonban Isten törvényét, ha kereszténynek tartod magad, akkor nem írhatod felül.
A keresztény kifejleszti a bizalmát Isten felé, és tudja, hogy a megfelelő módon és időben Isten megadja a megoldást.
Jól tudom, hogy ez vajmi kevés, és beszélni könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!