Miért nem lehet olvasni a Bibliában olyan női hithősökről, akiket a férjük bár bántalmazott, ők mégis kitartottak a házasság mellett?
Eleinte, míg anyós élt, addig mindig úgy volt beállítva, hogy azért ver vagy csal meg, mert én vagyok a hibás. Az egész családja ezt mondta, nekem meg nincs családom. Mindig azzal fenyegetett, hogy öngyilkos lesz, én pedig féltem. Mai napig félek tőle, hogy épp mikor sértődik meg valami miatt és áll bosszút.
Utána pedig gyerekek és hitelek jöttek, most azért nem. Nem tudnék hova menni, a gyerekeket pedig nem hagyom.
Kegyetlenül hangzik, de van igazság abban, amit az előző mond. Mindig fogsz találni egy racionális okot arra, hogy miért ne lépj ki.
De ha magadért nem mered, a gyermekeidre is gondolj. Biztos, hogy azt szeretnéd, hogy ezek az élmények határozzák meg a gyermekkorukat? Hogy egész életükben cipeljék ezt a terhet? Megéri ez?
Vannak segítők, civil szervezetek, akik együttműködnek terapeutákkal és szociális munkásokkal, hogy hozzád hasonló bajba jutott nőknek segítsenek. Hidd el, nem vagy egyedül ezzel, ne félj segítséget kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!