Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények azt állítják...

A keresztények azt állítják önmagukról, hogy Jézus követői. De kérdezem ezzel az oltási kampánnyal kapcsolatban, hogy vajon Jézus beoltatná-e magát a korona vírus ellen?

Figyelt kérdés
Azért is kérdezem, mert nagyon sok hívő keresztény ismerősöm beoltatta magát és akkor ez most Jézus követése lenne, vagy nem?

2021. ápr. 28. 20:39
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
48%
Ha itt lenne Jézus eltűnne a koronavírus.
2021. ápr. 29. 04:38
 12/54 anonim ***** válasza:
10%
9. A koronavírus nem egy pestis. A pestis az a felhajtás amit rendeznek körülötte. És ez a pestis az ép elmét, és az emberi lelkeket mérgezi. Én igyekszem minél inkább kivonni magam belőle, de lehetetlen, hisz most is itt vitatkozom.
2021. ápr. 29. 05:23
 13/54 anonim ***** válasza:
83%
Remélem azért a gyerekeid megkapják a kötelező védőoltásokat.
2021. ápr. 29. 05:24
 14/54 anonim ***** válasza:
92%

"9. A koronavírus nem egy pestis."

Mondd ezt azok hozzátartozóinak, akik belehaltak.

2021. ápr. 29. 05:27
 15/54 A kérdező kommentje:

Értem, a keresztények többsége szerint Jézus beoltotta volna magát.

Ezek szerint Jézus is féltette volna az életét, hogy nehogy meghalljon.

Az életét ha félti, akkor ez azt is jelenti, hogy nem hitt az örök életben.

Csak akkor nem értem, hogy miért tanította azt, hogy "aki megakarja menteni életét, elveszíti azt, aki elveszíti életét az találja meg!" Lk. 17. 33

Meg valami olyasmit is, hogy "a test nem használ semmit, a lélek az ami számít, a test fontos"

Persze, ha tényleg úgy lenne ahogyan a keresztények többsége gondolja az oltásokat, akkor Jézus miért nem menekült el a kivégzése elől, ha már annyira féltette az életét?

Hogyhogy mi köze ehhez Jézusnak, hogy mit csinált volna a helyünkben?

Hát nem azt mondotta, " Mert példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyétek." Mt.13.15

Pont egy ilyen fontos és akár sorskérdésben a keresztényeknek nem azt kellene csinálnia amit Jézus is csinálna?

2021. ápr. 29. 07:09
 16/54 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem itt nem magáról a betegségről van szó,hanem arról,hogy meddig vagy hajlandó elmenni,mik azok a dolgok amikről képes vagy lemondani.Sok embernek már az is elég,hogy beoltassa magát ha nem utazhat,nekik ez fontosabb.Sok ember azért oltatja be magát,hogy mehessen konditerembe.Itt ezzel a gondolkodásmóddal van baj.A másik amit látok,hogy ezt a vírus dolgot mindenki anyagi szemlélettel vizsgálja,a tudomány szemszögéből,hogy milyen gyógyszernek milyen hatása lehet a szervezetre,ez a vakcina jobb-e mint a másik stb.

Egy vakcinától várják sokan a megoldást,ahelyett,hogy hinnének önmagukban.A kérdésre válaszolva,én nem hiszem,hogy neki ilyenre szüksége lett volna még akkor sem ha nem lett volna különleges,mert a hitével minden akadályt legyőzött volna.

2021. ápr. 29. 07:20
 17/54 anonim ***** válasza:
42%
Engem mélységesen elszomorít hogy magát Krisztus követőnek, írásokat olvasónak valló embereknem ismerik fel az idők jeleit. Ugyan az van ma ami Jézus idejében Izraelben. A kereszténység egy kiüresedett képmutató vallás lett. Ott és akkor sem ismerték fel a papok és az írástudók messiásukat és az idők jeleit, ma sem ismerik fel keresztények az utolsó idők jeleit. Nem azt mondom hogy az oltás illetve a védettségi igazolvány a fenevad bélyege, de azt igen hogy az élőképe, és talán főpróbája. Isten kegyelméből sokan felébredtek erre az egyértelmű jelre, de sajnos többen alszanak. Ezért ha lenne gyermekem, sem oltatnám be kedves 13.
2021. ápr. 29. 07:29
 18/54 anonim ***** válasza:
48%

17."Nem azt mondom hogy az oltás illetve a védettségi igazolvány a fenevad bélyege, de azt igen hogy az élőképe, és talán főpróbája."

De azt sem állíthatjuk biztosra,hogy nem az.

2021. ápr. 29. 07:33
 19/54 anonim ***** válasza:
30%
18) tudhatjuk ha figyelmesen elolvassuk a jel 13.-at. Először még nagy üldözések lesznek, "fogság és kard" ez a fenevad halálos sebet kap,(véleményem szerint Babilon pusztulása) támad egy másik, aki hasonló lesz mint a Bárány. Ő alatta vezetik be a bélyeget.
2021. ápr. 29. 08:01
 20/54 anonim ***** válasza:
49%

"Az életét ha félti, akkor ez azt is jelenti, hogy nem hitt az örök életben."

Egy valamit elfelejtesz kedves Kérdező. Isten nem hajt mindenkin csoda gyógyításokat, ezért engedi, hogy az ember felfedezzen olyan dolgokat, ami által gyógyíthat. Ezt az ígéretét Jézus ezer éves uralma alatt valósítja meg, a túlélők számára.

Addig pedig az élet szentségének tiszteletben tartásáért, mindenki egyénileg felel azért, hogy miként bánik az életével. Ha felelőtlen, és arra hivatkozik hogy Istenben bízik aki meggyógyítja, az magát is, és másokat is veszélybe sodorhatja.

Isten azt ígérte, hogy a nehézségekhez ad erőt elviselni, nem azt, hogy azonnal meggyógyít mindenkit.

Ez nem hit kérdés jelenleg.

2021. ápr. 29. 08:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!