Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hova kerülnek a pénzek amiket...

Hova kerülnek a pénzek amiket a hívők be adnak a gyülibe?

Figyelt kérdés
Gondolom nem osszák szét a pásztorok és presbiterek hanem saját magukra költik mennek belőle családjukkal nyaralni.... van egy baptista Pásztor ismerősöm 6 gyereket nevelt fel, egyik ügyvéd másik orvos harmadik jogász negyedik bíró, ötödik tanár, hatodik még most tanul egyetemen sebésznek. ! Szóval ez nem kis pénz ki tanítani és hat gyereket eltartani. Ezt szerintem a gyüli pénzéből tette
2021. ápr. 26. 08:12
 1/9 anonim ***** válasza:
37%

Igen, biztosan elköltik, a villany számlát, a fűtést, a vizet meg a Jóisten fizeti be. 😐

Nekem az összes baptista lelkipásztor ismerősömnek van saját munkája is, a feleségnek is, plusz még fizetést is kap a pásztori munkája után. Más több gyermekes család vajon hogy oldja meg, hogy tanulnak a gyerekek? Vagy az más?

Nem kicsit vagy te irigy.

2021. ápr. 26. 08:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Na fejezd be melyik szekta tagja vagy? De véded őket
2021. ápr. 26. 08:19
 3/9 anonim ***** válasza:
42%

Szia,

Nos ez elsőnek teljesen igaza van. Ez a szektázás nagyon sértő, és nagyon maga a kérdésfelvetésed is eléggé irígy és rosszindulatú.

Magyarországon ugyanis minden egyház átláthatóan működik, a gyülekezetek pontos könyvelést vezetnek, ellenőrizve vannak. Minden gyülekezetnek van pénztárosa, nem a lelkipásztor diszponál a pénzek felett, hanem a gyülekezetek vezető testületei (bizottságai). A lelkipásztorok közvetlenül magától az egyháztól kapják a fizetésüket, és az egyház rendszeresen ellenőrzi a gyülekezetek könyvelését. Minden pénzmozgásról bizonylat készül és ugyanúgy van könyvelve mint bármelyik más gazdasági szervezetnél. Így amit leírsz az teljességgel lehetelen.

Üdv. Péter

2021. ápr. 26. 09:18
 4/9 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk nincs "gyüli", illetve nem így hívjuk, egyházközség a neve. Minden év végén nyilvánosan olvasható a könyvelési mérleg, hogy abban az évben mennyi volt a bevétel és mennyi a kiadás (és mire).

A kérdésben említett lelkipásztorról meg az a véleményem (ha nem fake az egész), hogy becsülendő, hogy ilyen szép családja van. Egyetemen van állami ösztöndíjas képzési hely, szóval nem biztos egyáltalán, hogy a család fizette a taníttatást. Ismerek nem egy átlagos fizetésű családot, akiknek szintén 6 gyerekük van, nem csak a gazdagoknak van sok gyerekük.

2021. ápr. 26. 09:27
 5/9 anonim ***** válasza:
37%

Ha nem tud elszámolni a kiadásokkal, vagy nem a valódi bevételről tájékoztat. Ezért jó, ha 2-3 megbízható, hűséges embert neveznek ki erre, akik ott vannak az elszámolásnál, és az aláírásukkal igazolják, a bevétel valódi összegét.

A kiadásokat pedig számlával igazolják.

Nálunk is így van megszervezve.

2021. ápr. 26. 09:52
 6/9 anonim ***** válasza:
69%
Nézd, biztos vannak olyanok, akik elsikkasztják ezt a bevételt és vannak, akik tisztességesen elszámolnak vele. Nálunk például a pap nem is lát közvetlenül semmit ezekből a pénzekből, mert egy több fős egyháztanács kezeli.
2021. ápr. 26. 14:32
 7/9 anonim ***** válasza:
32%
Mondjuk a kérdezőnek igaza van, ha ez igaz. A 6 emberrel ilyen tanulmányokat számolni kell kb. olyan 120 millió körüli összeg, csak a gyerekek kitanítására. Lehet örökölt is. Az biztos, hogy egy normál keresetű ember ilyet nem tud kivitelezni.
2021. ápr. 26. 18:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Nincs igaza a kérdezőnek. A kérdező irigy és te is. Plusz rosszindulatú és fogalma sincs arról elég látványosan, hogy létezik állami oktatás, létezik ösztöndíj és létezik olyan, hogy a gyerekek is dolgoznak iskola mellett. Ezeket ti mind nem ismeritek.
2021. ápr. 27. 05:08
 9/9 anonim ***** válasza:
7-es vagyok, nem vagyok irigy, hanem közöltem a tényeket, mert pénzügyi szakember vagyok. Plusz írtam, hogy lehet örökölt, ezt sem lehet kimondani, mert irigység?
2021. ápr. 27. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!