Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szánalmas ahogy istenhez állok?

Szánalmas ahogy istenhez állok?

Figyelt kérdés
Volt mikor szívből imádkoztam és megnyugvást éreztem. Átjárt valami. Ha egy igét olvasok akkor van mikor tudom értelmezni és ismét átjár valami. Viszont nagyon rossz életet élek. Sex,cigi, néha kicsit flegma vagyok. Van mikor nem hiszek annyira a hitembe. Vagy mikor felteszem magamnak azt a kérdést, hogy régen a papok hányszor írhatták át a bibliát. Nem tudom. Nehéz sokszor hinni hogy mi az igazság. Viszont mikor bajban vagyok, vagy rossz kedvem akkor őt hívom. Ilyenkor nem vagyok szánalmas? Nehezen hiszek van mikor kételkedem, de ha baj van akkor tudok kiáltani..
2021. ápr. 24. 13:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Szánalmas, de a legtöbb ember ilyen. Ha szarban van, akkor segítséget kér, máskor meg le se szarja a másikat. Legyen az Isten vagy ember.
2021. ápr. 24. 13:49
 2/11 anonim válasza:
szerintem nem vagy szánalmas, sokan ezt csinálják
2021. ápr. 24. 14:18
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Már az egy dicséretes dolog, hogy ezt felismerted, és bevallottad önmagadnak. Ezért tudatában vagy, hogy mi az amin változtatni szeretnél.

Tehát a lelkiismereted, még nem aludt el mélyen.

Még nem késő változtatnod ezen, az "ajtó" nyitva van.

Első lépésként megbeszélhetnéd a Teremtőddel, hogy ezt felismerted, és szeretnél változtatni ezen. Kérd a segítségét, Ő bárkinek támogatást nyújt abban amire szüksége van. A rendszeres ima, vagy is beszélgetés Istennel nagyon Fontos, Jézus is rendszeresen élt ezzel a lehetőséggel, és beszélgetett az Atyjával.

Ha pedig neki is szüksége volt erre, nekünk sokkal inkább.

Isten népe készséggel felajánlja a segítséget.

Ehhez ismeretet is párosítsd, ismerd meg Őt, és a fiát a Szaván keresztül.

Illetve alkalmazd a tanácsokat, alapelveket az életedben.

2021. ápr. 24. 14:38
 4/11 anonim ***** válasza:
Azt írod, hogy nehéz hinni, hogy mi az igazság. És mi az igazság?
2021. ápr. 24. 17:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Eléggé... Ezt a kérdést én is irhattam volna.
2021. ápr. 24. 18:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem szanalmas. Nagyon is emberi. Nyilvan lehetne jobban csinalni, de emberek vagyunk.

A ketelkedes is a hit resze.

Meg mindig jobb, ha onmagadhoz hitelesen csinalod, mintha megjatszanad, hogy ennel tobb van benned, a hitedben.

Akinek még nem jutott eszebe, hogy a papok vajon hanyszor irtak at a Bibliat (vagy valami hasonlo), az vagy hazudik vagy tenyleg abszolut nem erdekli az egesz.

Ha zavar, hogy igy van, valtoztathatsz rajta, pl. ahogy a 3-as irja. De szerintem az sem baj, ha igy marad. Majd osztonosen alakul erre vagy arra a dolog. Eletkortol is fugg. Ha tudnank, hany eves vagy, biztos jobban kepben lennenk.

2021. ápr. 24. 19:43
 7/11 anonim ***** válasza:
3/5
2021. ápr. 24. 20:00
 8/11 ...Laci ***** válasza:

Azt hiszem, két dolgot látok benned az eddigiek alapján. Az egyik a boldogságra való tiszta vágy. A másik, hogy azt sokszor rossz helyen keresed.

#1-es válaszolóval egyetértek abban, hogy szánalmas ez a dolog. De nézzük a jó oldalát, mert Isten is csak ebből tud kiindulni egy probléma megoldásánál! Még mindig érdekel az Ő nézőpontja. Még elég hangosan szól a lelkiismereted. Ha viszont ez a helyzet sokáig fennáll, már könnyen más lesz a helyzet.

Nem ismerem a konkrét helyzetedet, ezért még csak értékelésre sem vállalkoznék, tanácsot pedig nem kértél kifejezetten. Fontos lenne tudni, milyen a kapcsolatod a szüleiddel, pl. édesapáddal, külön élsz-e, pároddal való kapcsolatod, vannak-e sikerélményeid, miben tartod magad jónak, stb.

De ha megengedsz pár dolgot... A cigit letenném a helyedben. A szexnek is van helye az életben. Ideális esetben egy harmonikus kapcsolatnak a megkoronázása, de nem jó, ha menekülés valami elől.

2021. ápr. 25. 12:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Én 7 év koca/aktív dohányzás után úgy letudtam tenni a cigit hogy ha mellettem füstölnek az sem szokott zavarni. Hála érte Istennek!
2021. ápr. 25. 13:22
 10/11 KZitus ***** válasza:

Szia

Már az jó, hogy felismered, és becsületes vagy, hogy beismered.

"Viszont nagyon rossz életet élek" - ha ez így van, olvasd el minden nap:

Zsoltárok 1:1–3

1 Boldog ember az, aki nem követi a gonoszok tanácsát,

bűnösök útjára nem lép, és gúnyolódók közé nem ül,

2 hanem Jehova törvényében gyönyörködik, és az ő törvényét olvassa halk hangon éjjel-nappal.

3 Olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, amely megtermi gyümölcsét a maga idején, és nem hervad el lombja. Minden tettét siker koronázza."

Meglátod mennyire megváltozik a gondolkodásod egy hónap múlva!

2021. ápr. 26. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!