A közterület felügyelők nem szégyelik magukat, hogy egyfolytában azt lesik, kit lehet megbüntetni? Szerintem iszonyat szánalmasak ahogy szivatják az adófizető kisembereket.
Ez a feladatuk!
A törvények betartatása!
Ha kihágás van, büntetnek!
Ha valami probléma van a rendszerben, törvényt, jogszabályt, rendeletet hoznak!
Ezeket valakiknek be kell tartatni!
Így működik MA!
Nem igazán értem, hogy akkor a rendőr is rossz, ha épp te szabálytalankodsz, amúgy meg ki fogná el a néni gyilkosát?
Mert elfogták mindig!
Egy gondolatot meg nem lehet büntetni, csak az elkövetett gyilkosságot...
Csak nem mindig a gyilkosokat kéne elkapni, mert akkor már mindegy. Megkéne előzni a bajt. De a drága köztereseket mindig csak forgalmasabb helyeken látom, ahol lehet büntetni. Külvárosi részeken, vagy akár 8. kerületben egyet se látni. De kőbányán se..
Amúgy ezek kapnak jutalékot a büntetésekből, igaz? Tehát gondolom nem úgy van, mint a rendőröknél, hogy szó szerint KELL teljesíteniük bizonyos büntetési rátát. Vagyis hát én úgy tudom. Mivel rendőrökkel lehet egyezkedni, többször sikerült már nekem. Azok normálisabbak sokkal ha büntetésről van szó. De a közteresek kb. elélveznek miközben épp büntetnek.
1. A közteresek munkája is munka, azért dolgoznak, hogy eltartsák a családjukat, a társadalomnak és a gazdaságnak is jobb, mintha munkanélküliek lennének.
2. A közterületesek ott vannak, ahová irányítják őket, nem ott, ahová kedvük van menni.
3. Nem a közteresek hibája, ha rosszak a törvények.
4. A köztereseknek más a feladatuk, mint a rendőröknek, mint ahogy a péknek is más a feladata, mint a boltosnak.
5. A szabályok azért vannak, hogy betartsák, a közteresek meg azért, hogy a szabályokat betartassák.
6. A bűncselekmények, stb. már egy kicsit más kategória, az nem tudom, hogy mennyire az ő hatáskörük, szerintem az a rendőrségre tartozik, mint ahogy a bűn megelőzése is másra tartozik - ha van ilyen, de azért némileg a jelenlétüknek van bűnmegelőző hatása.
7. Ha a közteresek tettlegességre vetemednek, akkor meg őket veszik elő, és azért ők nincsenek úgy kiképezve jogból, stb. mint a rendőrök, hogy mit mikor meddig...
Szóval ha betartod a rendet, nagy valószínűséggel nem büntetnek meg, bár előfordulhatnak túlkapások is mint ahogy jogos büntetés megúszása is, vagy szabálysértés büntetlensége, mert nem kapnak rajta, de megérdemelnéd.
Ez koránt sem a legalja munka. Sőt nincs is szerintem nagyon olyan, hogy legalja munka, legfeljebb az, ami törvénytelen, és kis haszon reményében másokat sodor veszélybe, nagy kárt okoz...
Az Orbán-rendszer nekem se tetszik, de a kérdező egyáltalán nem erre utalt. Ő kifejezetten a köztereseket szidja.
Amúgy vannak közteresek által büntethető rendeletek, amikkel egyetértek, és vannak, amiket én magam is ellenzek, de ez más kérdés.
Szerintem büntessék meg a kutya gazdáját, ha a kutya után nem szedik fel a mocskot, a szemetelőkkel szemben is járjanak el, a tiltott helyen való dohányzást is elfogadom, és még sok mást is, viszont azt nem, hogy egy szerencsétlen hajléktalan nem emelhet ki a kukából egy ételmaradékot még úgy sem, ha nem szennyezi össze a környezetét, rendet tesz maga után, stb.
Ez azonban a kormány és az önkormányzatok hibája, nem a köztereseké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!