Aki megbocsájthatatlan bűnöket követ el mint pl a homoszexualitás annak nincs bocsánat azt a teremtő is gyűlöli?
sajnos semmit sem értesz a témával kapcsolatosan :-( jó lenne tájékozódnod, mielőtt véleményt formálsz valamitől :-( Úgy lenne becsületes és tisztességes.
Róma 1:24- 27
"Ezért Isten hagyta, hogy a szívük tisztátalan kívánságait kövessék, és így meggyalázzák a testüket. Isten igazságát hazugsággal cserélik fel, és inkább a teremtést imádják, és annak végeznek szent szolgálatot, semmint a Teremtőnek, aki örökre dicséretre méltó.... Ezért Isten hagyta, hogy hatalmukba kerítsék őket a szégyenteljes nemi vágyak. Asszonyaik a természetes nemi kapcsolat helyett a természetelleneset választották. Hasonlóképpen a férfiak is felhagytak azzal, hogy természetes módon asszonnyal létesítsenek nemi kapcsolatot, és egymást kívánták meg szenvedélyesen, férfiak férfiakat, szemérmetlenül viselkedve. Meg is kapják a bűnükért a teljes büntetést."
"sajnos semmit sem értesz a témával kapcsolatosan"
hogyne érteném. csak nekem nem a biblia mondja meg, mit gondoljak. én magamtól is el tudom dönteni
"Asszonyaik a természetes nemi kapcsolat helyett a természetelleneset választották"
ez mit jelent?
Én a kérdezőt nem értem.
Most vagy troll, vagy én vagyok a hülye.
De ha nem vallásos, és emellett még meleg is saját bevallása szerint, akkor mit foglalkoztatja, hogy mit ír a Biblia, vagy mit gondolnak a keresztények?
Különben meg szíve joga mindenkinek eldönteni, hogy kit szeret, amíg a másik fél is partner a dologban.
Szóval szerintem inkább legyen valaki homoszexuális, mint pedofil.
Isten mindenkinek megbocsájt, de feltélelei vannak, hogy ez megtörténjen.
Nem Te vagy az egyetlen, aki hasonló életet élt. Viszont Istennek és a megváltónak a háláját úgy fejezte ki, hogy elfogadta Isten felállított törvényeit alapelveit, változtatott a gondolkodásán, és ezzel az élet vitelén is. Jézus korában is éltek ilyen emberek, de Isten leíratta, hogy változtattak, és megbocsájtásban részesültek.
Megértették, hogy Isten törvényei a legjobbak, és azt is, hogy nem Ő függ mi tőlünk, hanem fordítva.
"nekem nem a biblia mondja meg, mit gondoljak. én magamtól is el tudom dönteni"
Ádám is ugyan ezt a gondolkodást választotta, és ezért vagyunk most ebben a siralmas állapotban. Úgy vélte, Isten ne szabja meg neki mi, mi a jó és a rossz, majd Ő eldönti.
Azonban arról, hogy erkölcsileg, és a természettel törvényeivel összhangban mi a jó és mi a rossz, egyedül Istennek van joga dönteni. Ezt a jogot megtartotta magának.
Amikor Ádám egyénileg döntött arról, hogy egyen a fáról, hozott egy döntést, amivel felülírta Isten törvényét, és megszegte azt. Ennél fogva kikerült Isten vezetése alól, és Isten hagyta, hogy ezekben a kérdésekben az ember döntse el, mi a rossz és mi nem. Jelenleg itt tartunk.
38.
Rendben, Ő nem kötelez arra, hogy összhangban élj a törvényeivel.
A Rendbontók viszont, nem élvezhetik majd Isten ígéreteit, amit kezdetben elhatározott.
"mesekönyv?"
Ahogy gondolod....
"Ő nem kötelez arra, hogy összhangban élj a törvényeivel."
nem, szerencsére a sötét középkornak már vége.
látod, #35? a bibliával próbál érvelni egy olyan embernek, akiről tudja, hogy nem hisz benne. ezért nem lehet velük érdemben vitázni. a vége mindig az, hogy "te tudod, nem én fogok égni az armageddonban/pokolban"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!