Számodra mit jelent a megtérés?
A megtérés azt jelenti, hogy elfogadod azt a (vallásos) ideológiát.
Hogy aztán ez igaz, vagy sem, azt ebből nem lehet tudni.
1: Nem, ez nem az. Ha nem lesz közben hívő, az nem megtérés.
2: Ez meg így nem igaz. Van, akinek önerőből is megy.
4es rosszul értelmezted a kérdést.
A kérdező úgy kérdező hogy SZÁMOM(D)RA mit jelent:)
1: Köszönöm a kiegészítést! Természetesen csak igyekeztem tömören megfogalmazni a választ. Ahogy a megtérés szó maga is mutatja, az Istenhez való visszafordulásnak kell megtörténnie. Egyébként a felismerés csakis az Ige alapján történhet meg (máskülönben mi az alapja az egésznek?), a megbánás szintén az önmagunk megítélése a Biblia alapján és Jézus, Krisztusnak való felismerése. A mindent elhagyás pedig csak Krisztus erejével valósulhat meg.
2: Pál Apostol leírja, hogy az önigazság nem tetsző Istennek. Tehát ha valaki önerőből mondjuk leszokik az alkoholfüggőségről, az semmivel nem fogja közelebb vinni Istenhez.
Gondolkodásmód megváltoztatása, belátom, h bűn van bennem és szabadulni akarok tőle. Elfogadom a Biblia szavait és cselekszem azokat
"csak emberek de a hit nem tudás"
a hit definíciója, ahogy a Biblia is írja: a nem látható dolgokról történő logikai meggyőződés. A Biblia a hitet gyakorlatba helyezi át. Ha meg vagy győződve arról, hogy Jézus az Isten és igazat mond, akkor cselekszed is, amit mond. Még hogy nem tudás (szerintem végig sem gondoltad). Szerintem neked a tudás a természettudományos meghatározást jelenti, pedig a természettudomány mellett van más tudomány is. Pl. logika. Ott sem feltétlen kell látni az eseményeket, de mivel logikailag meggyőződsz arról, hogy van vagy be fog következni, meg vagy győződve róla. A hit is tudás, csak nem természettudományos vonalon.
"Csak saját magát tudja megváltani megváltoztatni egy ember!"
A gyakorlat azt mutatja, hogy nem. Szerencsétlen zsidók az ószövetségben pont azt nyögték, hogy az ember nem tud saját erőből megváltozni.
A törvény, ahogy Pál is és Jézus is mondja, arra hivatott, hogy az ember belássa:
1. bűn van benne
2. saját erőből nem tud szabadulni
"Hiaba menekül valaki egy Felsőbb erőhöz vagy letezik vagy nem!"
Csakhogy én is és sok igaz hívő ellenpélda erre.
Gyanítom, hogy ez a szokásos trollkérdés, és te vagy az, aki ezt most már harmadik, negyedik hete kiírod. Mindjárt ki is fog derülni ...
"Ez meg így nem igaz. Van, akinek önerőből is megy."
Erre soha senki nem tudott még példát mutatni. Az nem példa, hogy egy 20 éves ember 24 éves korára relatíve megjavult, mivel a hátralévő életében bőven lehet rosszabb az első állapotához képest is. A gyakorlat ezt mutatja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!